Eki Görüntüle 2081697
Satın alacağım sistemim bu şekilde. RAM'i sonradan 32 yapmayı düşünüyorum.
Hocam sistem gayet güzel. Fakat ben olsam RAM'i 32 yapmak yerine (3.8) 24 GB yapıp, sıvı soğutucuyu 240 mm yapardım. Bu şekilde Ryzen 7 gibi bir canavarı ısıdan yakmayı da önlemiş olursunuz. Günümüz için 16 GB RAM bile yetiyorken 32'ye gerek yok bence. Fakat Ryzen 7 5700X alacaksanız hem başlı başına Ryzen olduğu için hem de 7 ve 5700X olduğu için kesinlikle 240 mm soğutucuya ihtiyacınız olacak.
Öncelikle sistem gayet güzel değil bu kadar para bayıpta eski nesil sokette kalmanın hiçbir anlamı yok 240mm sıvı soğutma ile hava soğutmaların hiçbir farkı yok neredeyse (360mm ve sonrası fark ediyor öncesi hava soğutma ile aynı) 4060 Ti 16 GB için boşuna para verilmiş lütfen daha iyi bir sistem toplayın iyi günler.
İlk öncelikle bu konuya cevap verme nedeninizi anlamadım çünkü konunun üzerinden 9 ay geçmiş. Konu sahibi çoktan almış ya da almamıştır. 2. olarak 240 mmnin sıvı soğutma gereksiz diyerek bilgisayardan anlamadığını veya yeni başladığını direkt belli ediyorsun ayrıca 360 mmlik bir işlemci zaten 70 derecenin üstünü bile görmez neden bahsediyorsun acaba? 3. 4060 Ti 16 GB boşa demişsin. Keşke bir teste baksaydın bari anlamasan bile. 4060 Ti günümüzdeki her oyunu açar (belli başlı oyunları yüksek ayarlarda oynatmaması haricinde yine de oynatır.) Ayrıca kardeşim VRAM'i duydun mu hiç? Kartın fiyatının o kadar olmasının sebebi o zaten. 4080 le ayni VRAM'i var 10 sene bile götürür 16 GB VRAM'li kart. O kadar para bayıp ta demişsin ama şimdi bile 30k ya daha iyi sistem zor bulunur ki bu 9 ay önceki konu. Kısacası konu sahibinden de rahatsız ettiğim için özür dileyerek senden de bir daha bilmeden konuşmamani rica ediyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.