Ryzen 7 5700X'li sistem uyumlu mu?

Shawarpers

Femtopat
Katılım
29 Kasım 2023
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler. İşlemci, anakart ve RAM almayı düşünüyorum. Bütçeme göre 3 üründe karar kıldım. Ryzen 7 5700X işlemci, ASUS TUF Gaming B550-Plus Wi-Fi II anakart ve Corsair Vengeance RGB Pro 2x16 GB RAM almayı düşünüyorum.

Toplam 18.000, 00₺'ye denk geliyor. Ekran kartım MSI RTX 4060 Ventus 2X whıte 8 GB. Güç kaynağım 750W. Modelleme, tasarım ve video editle uğraşıyorum oyun da oynuyorum ama bir oyunu ultrada oynayayım derdim yok. Bu 3 parça sizce uyumlu mu? Ona göre seri şekilde alacağım hafta içi elime geçsin diye.

Parçalarla ilgili çok fazla bilgim yok, bilen birisi en azından hayrına iyi/kötü bir yorum yaparsa dediğim gibi seri şekilde alacağım parçaları. Şimdiden teşekkür ederim. 🙏🤗

 
Son düzenleyen: Moderatör:
O kadar para vermişken AM5 platformu tercih etmek çok daha mantıklı. Uzun yıllar ram ve anakart tarafında kafan rahat olur. R5 7600-B650 ikilisi veya bütçeyi biraz zorlarım diyorsan R7 7700-B650 ikilisi yapılabilir. Ram aynı şekilde 2x16 olacak şekilde tabiki. Bu arada nereden topladın bilmiyorum ama dediğin parçalar 15.5-16bin arası tutuyor.
 
@Michaelscofield @WhiteRose Benim de gönlüm DDR5'ten yanaydı ama bir kaç kez yardım istedim kimse de etmeyince bilgim de olmayınca dedim bari çok bütçeyi zorlamadan bir şeyler alayım o da beni götürür yine 5-6 yıl diye düşündüm. Şu an ki sistemimi 2012 yılında aldım. Amazondan aldım bu yazdığım ürünleri. Benim kart vakıfbank ona da çoğu site taksit yapmıyor. Amazon vade farkı koymadan 6 taksit yaptığı için daha rahat ödeme şansım oluyor diye amazonu tercih ettim. Ek olarak bir sıkıntı çıkınca amazonda iade daha kolay oluyor. Bu fiyat bandına DDR5'li Ryzen 7 5700X bandında önerirseniz onu alabilirim. Sıvı soğutucum var amd uyumlu çift fanlı. Ürünleri aldım ama iptal edebilirim siparişi bu fiyat bandına DDR 5'li en az 2x16GB'lı alabileceğim bir sistem olursa.
 
ASUS Prime A620M-K al.
Ryzen 5 7600X al.
XPG 16 GB DDR5 RAM al.

Normalde link atardım ama hata veriyor nedense bunlara bakabilirsin uzun süre götütür.
 
ASUS Prime A620M-K al.
Ryzen 5 7600X al.
XPG 16 GB DDR5 RAM al.

Normalde link atardım ama hata veriyor nedense bunlara bakabilirsin uzun süre götütür.
Teşekkür ederim. 🙏Anakart mAtx galiba. Benim şu an ki sistemimdeki Atx. Normal ATX'li bir anakart önerebilir misiniz. Asus tuf gamingin b550 olanını wifili diye almıştım. Yeni nesil olunca wifi + bluetooth vs de olsun istiyordum. Bütçem işlemci + anakart + ram için maksimum 24.000₺ o da amazonda falan olursa bu 3 parça. Taksit olayı ve iade kolaylığı yönünden tercih ediyorum. Ekran kartımı 2023 Kasımda almıştım. RTX 4060 8GB. Sizleri yoruyorsam özür dilerim. 21.800₺ civarına yukarıda saydığım parçaları aldım ram 4x16GB ddr4 3600mhz, işlemci ve anakart zaten yukarıda yazıyor. DDR5'li olması daha uzun süre götürebileceğim bir sistem olur doğru diyorsunuz. Biraz acele karar verip satın aldım. Allahtan akşam üstü aldım da kargolama vs. durumları yok.
 
Anakart:MSI B650
RAM:Corsair
İşlemci:R7 7700
Toplam 20.500 liraya denk geliyor. Anakart 6 taksit vadesiz, ram 3 taksit vadesiz, işlemci 4 taksit peşin fiyatına 600 lira vade farkı oluyor. Zaten diğer sitelerden ucuz olduğu için vade farkıyla onların peşin fiyatına anca çıkıyor. Biraz daha araştırılsa daha uyguna toplanabilir.
 
Teşekkür ederim. 🙏anakart mATX galiba. Benim şu anki sistemimdeki ATX. Normal ATX'li bir anakart önerebilir misiniz? ASUS TUF Gaming'in B550 olanını Wi-Fi'li diye almıştım. Yeni nesil olunca Wi-Fi + Bluetooth vs de olsun istiyordum. Bütçem işlemci + anakart + RAM için maksimum 24.000₺ o da Amazon'da falan olursa bu 3 parça. Taksit olayı ve iade kolaylığı yönünden tercih ediyorum. Ekran kartımı 2023 Kasım'da almıştım. RTX 4060 8 GB. Sizleri yoruyorsam özür dilerim. 21.800₺ civarına yukarıda saydığım parçaları aldım RAM 4x16 GB DDR4 3600MHz, işlemci ve anakart zaten yukarıda yazıyor. DDR5'li olması daha uzun süre götürebileceğim bir sistem olur doğru diyorsunuz. Biraz acele karar verip satın aldım. Allah'tan akşam üstü aldım da kargolama vs. durumları yok.

Tabii hocam estağfurullah ne yorması. Çok daha uzun süre götürür sizi. Anakart B650 alabilirsiniz.
 
@Michaelscofield @WhiteRose B650 iyiymiş. 😯Hem de seri teslim oluyor ama 3 m2 slotu olanı alayım diyorum. MSI MAG B650 Detaylı yazmıştım ama sayfa donunca tüm yazım gitti.

En azından işlemci ve anakartı amazondan almak istiyorum. Bazı sitelerde daha ucuza olduğu kısımlar var ama olası bir sıkıntı da iade konusunda amazonun kalitesi malum. İşlemci olarak ise DDR5'e geçince ve uzun süre de bir sistem toplama arayışında olmayacağım için maks verebileceğim 14K olarak düşündüm. Ryzen 7 8700G Ocak 2024'te çıkış yapmış görünüyor. Çok yeni bir işlemciyi almak daha iyi olmaz mı? Ryzen 7 7700 N11'de uygun fiyat ama satıcılara pek güvenmiyorum elektronik ürünlerde. Madem alıyorum bu sefer düzgün bir şey alayım dedim ilk mesajımdakiler beni 4-5 yıl idare etsin diye düşündüklerimdi ama DDR5'e geçersem 7-8 yıl kafam rahat olur. Bazı insanlar 4-5 yılda sistem yeniliyor ama benim şu an ki sistemim dediğim gibi 2012 yılından kalma. Sadece ekran kartını değiştirdim onun dışında işlemcim, anakartım falan sabit. Ekran kartımda bozulduğu için değiştirdim. Yani ben bir sistem alınca uzun süre kullanan birisiyim. Çok yoğun şeyler de yaptım bilgisayarda nazik kullanan da biri değilim.

14k deyince dediğim gibi şu sizce nasıl bunu almaya niyetlendim çünkü dediğim gibi Ocak 2024 yılında çıkmış görünüyor yorumları da gayet iyi. Ryzen 7 8700G

Ram için amazonda uygun bulamadım hep mayıs ayında teslimat gözüküyor. Bu hafta içi teslimat olanda da taksit yok. Ram dışında da Ryzen 7 8700G ve MSI MAG B650 'yi şimdi alabilirim ama ram olmadan çalıştırma şansım da olmayacak. Ram içinse şu model sizce nasıl? Team T-Force Delta RGB 2x16GB 6600Mhz

Bu hafta teslim alabilme hızımın nedeni ise 1 hafta sonra şehir dışına çıkıyorum dönüşüm ise 11 Mayıs olacak. Şimdi işlemci ve anakartı alırsam evde yatacak ram olmadan çalıştıramayacağım. Eve dönünce de işlemci ve anakartı satın almamın üstünden bir hayli zaman geçecek ramlerle deneyeceğim bu sefer açılmazsa bir şey olursa satıcı o kadar süre kullandı kullandı beğenmedi iade etti vs diye düşünüp iadeyi de kabul de etmeyebilir. İade etme gibi düşüncem yok sağlıklı çalıştığı sürece de hayatta her şey olabilir. Uzun konuşup sizi sıkıyorsam kusura bakmayın. 🤐😕 Bu ekonomi de bilgisiz bir şey alıp üzülmek istemiyorum. 🙁
 
Seçtiğin anakart da gayet iyi. Eğer üç M.2 slotunu da kullanmayı düşünüyorsan alabilirsin. Tomahawk modelleri çok dayanıklı ürünlerdir. İşlemci olarak eğer 8000 serisi düşünüyorsan biraz daha bekle. 8700G APU kullanım için tasarlanmış bir işlemcidir. Yani içerisinde bulunan dahili grafik birimi 7000 serisi işlemcilere göre çok daha güçlü ve oyunlarda hatırı sayılır bir performans verir. Ancak senin zaten ekran kartın olduğu için bunun sana hiçbir katkısı yok. Bu dahili grafik birimini kullanmayacaksın. O yüzden G model bir işlemci almana gerek yok. R7 7700'ün işlemci performansı 8700G'ye oranla daha iyi. Turbo frekansı ve önbellek boyutu daha yüksek. Yani senin için 7700 çok daha avantajlı. Zaten bu işlemci çok uzun yıllar seni götürür. 8000 serisinden şu anda senin işine yarayacak bir model yok.
 

Geri
Yukarı