Ryzen 7 5800H işlemci 90 dereceleri görüyor

Genellikle FPS oyunu oynuyorum.

İşlemci güç yönetimini %99'a getirin 10 FPS bir düşüş olacak ama inanın bana dereceniz 80i geçmez bende Acer Nitro 5 vardı i5 10300H'li 100 yapınca GTA 5 de 95 derece oluyordu 99'a çekince FPS 10 falan düşüyordu ama en azından sıcaklık bayağı iyi oluyordu benim düşüncem bunları yapmanız.

İşlemci güç yönetimini %99'a getirin 10 FPS bir düşüş olacak ama inanın bana dereceniz 80i geçmez bende Acer Nitro 5 vardı i5 10300H'li 100 yapınca GTA 5 de 95 derece oluyordu 99'a çekince FPS 10 falan düşüyordu ama en azından sıcaklık bayağı iyi oluyordu benim düşüncem bunları yapmanız.
Onu nerden yapabilirim

Onu nereden yapabilirim?

Yapmanız sadece islemcinizin boostlamasını engelleyecektir. Size performans düşüklüğü olarak yansıyacaktır. GTA 5 gibi oyunlarda çok etkisi olmasa da Valorant gibi oyunlarda ciddi FPS kaybı yaşarsınız. Güc planları>plan ayarlarını değiştir>gelişmiş güç ayarlarını değiştir>işlemci güç yönetimi

Yani aslında islemcinizin gücünü yüzde 1 kısmıyorsunuz. İslemcinizin gücünü yüzde 1 kıstığınızı sanarak boostlamasını engelleyip yüzde 15-25 belki de daha fazla kayıp yaşatıyorsunuz. İşlemciniz 100 dereceyi gormedigi sürece sorun olmaz performans kesmeye değmez 90 derece gayet iyi. Bu derecelerde 10 yılda kullansanız herhangi bir şey olmaz.

Yaptım ve birşey degismedi halen aynı derece çoğu oyunda 85-90 derece. Birde birsey soriyim bu olay sadece amd işlemcilerde mi oluyor yoksa intel işlemcilerde de oluyor mu

Oyundan yeni ciktim full 90 derece ve ustu 95 derece

Son düzenleme:
Yaptım ve bir şey degismedi halen aynı derece çoğu oyunda 85-90 derece. Bir de bir şey soriyim bu olay sadece AMD işlemcilerde mi oluyor yoksa Intel işlemcilerde de oluyor mu?

Oyundan yeni ciktim Full 90 derece ve ustu 95 derece

Hocam laptoplarda bu dereceler gayet iyi. Boşuna endişelenmeyin gerek yok.

Peki bir laptop soğutucu almaya gerek var mı bende var ama hiçbir etkisi yok

Hocam gerek yok sıcaklıklarınız gayet iyi zaten soğutucu çok etki etmez altını kaldırmanız yani fanların altını açmanız işe yarar zaten sogutucularda yükseltip onu yapıyor o yüzden soğutmaya katkısı oluyor 20tane fan da ekleseniz işlemci ve ekran kartı ile temasta olmadığı için çok bir işe yaramaz.

laptop+amd normal bu değerler. Güç planından min-max işlemci durumunu 60-70 civarına getirirseniz performanstan ödün vererek sıcaklığı düşürmüş olursunuz.
AMD ile alakası yok, ısınma sorununu FX serisinden sonra düzelteli çok oldu zaten. Laptopların çoğu yük altında bu sıcaklıklarda çalışır, özellikle H serisi ve güç tüketimi fazla olan işlemcili laptoplar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı