Ryzen 7 5800x3D 3090 sisteme güç kaynağı önerisi

• Konuyu başlatan Fwing
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.547
Bütçe
2000
Çok da fark yok aslında 3800 / 3400 yani 400 TL fark var ama gerek var mı? 2Bin'e kadar ok ama bu PSU'lar 4K

İşlemci 105W, ekran kartı 350W. Şimdiki güç kaynağımın 12v çıkışı ise 648W. Siz yeterli diyor musunuz bu PSU için

Eki Görüntüle 1968520

Benim yıllanmış FSP var, hiç yarı yolda bırakmadı. Bunlar kafa firmalar. Hiçbiri üzmez.

Cooler master mb511 kasa ile gelen psu v1 mi vw mi bilmiyorum

İyi haber MWE 650 V2, baktım şimdi. Düz MWE serisi kötüydü, V2 olarak revize edildiler. Şimdi gerçekten düzgün bir PSU istiyorsanız 3000-4000 TL aralığındaki fiyatına göre en iyi modeli atayım size:

O da zaten sizin attığınız. Daha iyisi yok, direkt alabilirsiniz. Elinizdekinden de çok daha kaliteli ve performanslı bir ürün. Şunu atmışsınız bir de:

NZXT C750G daha iyi bir model, üstüne daha ucuz. Hydro G Pro yine kaliteli ancak o fiyata alınmamalı. Şu attığınıza hiç bakmayın:

Elinizdeki modelin aynısının 750W versiyonu.

İyi haber MWE 650 V2, baktım şimdi. Düz MWE serisi kötüydü, V2 olarak revize edildiler. Şimdi gerçekten düzgün bir PSU istiyorsanız 3000-4000 TL aralığındaki fiyatına göre en iyi modeli atayım size:

O da zaten sizin attığınız. Daha iyisi yok, direkt alabilirsiniz. Elinizdekinden de çok daha kaliteli ve performanslı bir ürün. Şunu atmışsınız bir de:

NZXT C750G daha iyi bir model, üstüne daha ucuz. Hydro G Pro yine kaliteli ancak o fiyata alınmamalı. Şu attığınıza hiç bakmayın:

Elinizdeki modelin aynısının 750W versiyonu.
Aslında 750w psu olan kasa alsam onun psunu benim kasaya taksam yeni kasayı da eski psu ile yiğenime toplarım. Böylece daha hesaplı olabilir.

Onun hesabı sizde artık ama sorun şu ki dahili PSU ile gelen kasaların çoğunun fiyatı şişirilmiş, nispeten uygun olanların ise PSU'ları iyi değil.
İçimdekileri ancak bu kadar güzel anlatabilirdim siz tercüman oldunuz gerçekten durum öyle.

PSU değiştirmedim wattmetre aldım boşta çekilen watt değeri 130watt full stress testi yaptım ki hiçbir oyunda bu kadar stress yaşamayacajk bilgisayarım onda bile 536watt güç çekiyor yani benim cooler master 650 80+ 12voltta 648W güç sağlayabileceği için psu'm gayet yeterli olduğuna karar verdim :)

Son düzenleme:
PSU değiştirmedim wattmetre aldım boşta çekilen watt değeri 130watt full stress testi yaptım ki hiçbir oyunda bu kadar stress yaşamayacajk bilgisayarım onda bile 536watt güç çekiyor yani benim cooler master 650 80+ 12voltta 648W güç sağlayabileceği için psu'm gayet yeterli olduğuna karar verdim :)

İyi yaptınız. 5800X3D olması iyi oldu epey verimli bir işlemci çünkü güç tüketimi anlamında. Hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı