Merhabalar, herhangi bir ekstra yazılım vs. kullanmanıza gerek yok BIOS üzerinden yapılabiliyor. Sanırım B450-550 ve üstü serilerde bu özellik mevcut A320-520 serilerde var mı yok mu bilmiyorum. Hangi anakartı kullandığınızı bilmiyorum fakat MSI ve ASUS markalarda ilk olarak BIOS kısmına girip oradan advanced yerine geliyorsunuz. Altlarda AMD overclocking kısmını göreceksiniz, girip önünüze çıkan uyarı kısmına accept diyorsunuz. Ardından önünüze gelen yerde ''precision overdrive boost'' yani PBO kısmını göreceksiniz. PBO'ya girdikten sonra ''disabled'' olan kısma tıklayıp oradan ''advanced'' olan seçeneği seçiyorsunuz. Seçtikten sonra altlarda yeni açılan kısımlardan ''Curve Optimizer'' kısmına giriyorsunuz. Undervolt işlemini buradan yapıyoruz. Her işlemcide yapmanız gereken değer değişebilir mesela X işlemcisinde 30 undervolt yapmak iyiyken Y işlemcisinde mavi ekran vs. gibi sorunlarına yol açabilir. Benimle aynı işlemciyi kullandığınızı varsayaraktan tüm çekirdeklere(All cores) -30(Negative) undervolt yaparsanız işlemciniz rahatlayacaktır. Deneyerekten de bulabilirsiniz sizin için optimal değeri, misal 35 undervolt yapın ve işlemciyi cinabench üzerinden stress tesine sokun, eğer mavi ekran yerseniz çok olmuştur düşürüp tekrar deneyin. Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.
Not: BIOS sürümünüzün güncel olması gerekiyor. Olmasa bile yapmadan güncellemekte fayda vardır diye düşünüyorum.