Ryzen 7 5800x3D fazla mı ısınıyor?

Benimde anakartım B450 Tomahawk max bende artric'in sıvı soğutması var 240'lık bende değerler oyunlarda genelde 60-65 arası boşta 35-45 arası dolanıyor yaptığım işleme göre fakat ben dün birşey farkedip onu yaptım işinize çok yarayabilir.Anakartınızın bios'u son sürümdeyse eğer güncel ise Kombo Strike ayarı var Gigabyte anakartlarda varmı bilmiyorum ama işlemci yi rahat 10 derece daha serin çalıştırıyor ve performanstada artışlar oluyor bir araştırın derim.
Combo Strike diye bir şeyin varlığından bile haberim yoktu. Bu bilgiyi paylaştığınız için çok çok teşekkür ederim. Biraz araştırdığımda elle yaptığım -30 Undervolt işlemini kendiliğinden yapıp üstüne performans arttırdığını gördüm. Cinabench üzerinden hem daha iyi sonuç aldım hem de sıcaklıklarda 5-6 derecelik bir düşüş yaşadım. Çok iyi bir özellikmiş cidden. 5-10 derece sıcaklıklar düşsün diye 360mm sıvı soğutma almayı düşünüyordum, sayenizde bundan vazgeçtim. Çok teşekkür ediyorum tekrardan. :)

Combo Strike diye bir şeyin varlığından bile haberim yoktu. Bu bilgiyi paylaştığınız için çok çok teşekkür ederim. Biraz araştırdığımda elle yaptığım -30 Undervolt işlemini kendiliğinden yapıp üstüne performans arttırdığını gördüm. Cinabench üzerinden hem daha iyi sonuç aldım hem de sıcaklıklarda 5-6 derecelik bir düşüş yaşadım. Çok iyi bir özellikmiş cidden. 5-10 derece sıcaklıklar düşsün diye 360mm sıvı soğutma almayı düşünüyordum, sayenizde bundan vazgeçtim. Çok teşekkür ediyorum tekrardan. :)
Nedemek hocam Combo Strike 3 te çalıştırıyorum ben gayet güzel oldu gerçektende.

Benim de anakartım B450 Tomahawk Max bende Artric'in sıvı soğutması var 240'lık bende değerler oyunlarda genelde 60-65 arası boşta 35-45 arası dolanıyor yaptığım işleme göre fakat ben dün bir şey fark edip onu yaptım işinize çok yarayabilir. Anakartınızın BIOS'u son sürümdeyse eğer güncel ise kombo Strike ayarı var Gigabyte anakartlarda var mı bilmiyorum ama işlemci yi rahat 10 derece daha serin çalıştırıyor ve performanstada artışlar oluyor bir araştırın derim.

Gigabyte B550 Gaming X V2 var bende de. 5800x3D kullanıyorum oyunlarda 70-80 derece dolanıyor. BIOS'u güncellesem bana da öyle özellik gelir mi acaba?

Bir daha anakart tarafında Gigabyte'a para verirsem n'olayım. uzun uzun yıllar evvel VIA çipsetli rezil anakartlarından sonra ettiğim yemini Asus'un da son zamanlarda saçmalamaya başlaması üzerine bozmuştum ama bu kararıma beni fazlasıyla pişman ettiler sağolsunlar.

AMD'nin güncel AGESA güncellemesine göre beklenen BIOS güncellemesi nihayet geldi (daha doğrusu eylül ayı sonunda gelmiş, benim yeni haberim oldu), lakin AMD Ryzen 7 5800X3D için PBO ayarları halen BIOS üzerinde görünmüyor. Asus'undan MSI'ına en tepeden en aşağı tüm kartları için gelen en son güncellemelerde bu bir ara yaşanan yanma hadiseleri nedeniyle kapatılan özellik revize edilerek geri döneli aylar oluyor. gel gelelim Gigabyte efendi hala üç maymunu oynamakta.

para döküp aldığım işlemciyi olması gerektiği gibi daha serin ve daha yüksek performanslı kullanabilmek için doğrudan BIOS üzerinden ilgili ayarları yapıp kullanmak yerine halen masaüstünde çalışan PBO2 Tuner denilen bir açık kaynak üçüncü parti yazılım aracına mahkumum.

Bende anakart seçimi yaparken gelecek yıllarda rahat upgrade'ler edebileceğim bir anakart arıyordum VRM Tier Listesi özellikle almak istediğiniz anakart chipset'ine göre her yıl liste oluşturuluyor en kaliteliden en kalitesizine doğru .Bende Gigabyte anakart kullandım senelerce ama yer yer MSI yer yer Gigabyte iyi ürünleri var aslında tercih yaparken çok iyi araştırmak lazım.Ben Ryzen 5 3600x den Ryzen 7 5800X3D'ye geçtim anakartım B450 serisinin en iyi VRM Tier Listesinde üst sıralarda bu 3D işlemciler genel olarak zaten normal Ryzen'lara göre ısınan işlemciler fakat MSI gerçekten burda çok güzel bir özellik yapmış kullanıcıyı düşünerek uğraştırmayarak tek tuşla -30 Undervolt işlemini kendi yapıyor.Birdaha anakart seçersem MSI'dan ilerleyeceğim herzaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı