Ryzen 7 5800x3D ısınma ve optimizasyon için yardım

Lambalı amfi

Yoctopat
Daha fazla  
Ekran kartı
4070
Anakart
b550 gaming edge wifi
İşlemci
ryzen 7 5800x3d
Selam,
B550 Gaming Edge Wi-Fi anakart Dark Freezer X94rd kule tipi soğutucu da Ryzen 5 5600X işlemcimde ısınmayla ilgili sorun çıkmıyordu.
BIOS'tan yanlışlıkla ayarları bozmuş olabilirim şu an boştayken bile R7 5800x3D işlemci 48-60 derece arasında oynuyor oyuna girince anında 88-92 derece oluyor. Isı sanki hiç soğutucu yokmuş gibi anlık değişken ama kontrol ettim termal macun da kule soğutucu da temas ediyor işlemciye.
BIOS ile ilgili birkaç ayar var undervolt vs. kafa karıştırıcı geldi bana bir de sanırım bazı şeyleri optimize etmek gerekiyor o yüzden bu konularda tecrübeli arkadaşlardan yardım almak isterim gerekirse Discord vs aracılığı ile olursa da çok memnun olurum.

1699182740648.png

Ekran alıntısı aracını açıp ekran alıntısı yaptığımda ki anlık değerler bu şekilde. Arka plan da sadece Chrome tarayıcı açıktı.
R7 5800x3D sıcak çalışan bir işlemci biliyorum fakat eski işlemcimde bu kadar sorun yaşamıyordum.
Amacım sadece FPS, sıcaklık vs değerlerini takip etmekti bu programları o yüzden kurdum fakat belki fark etmeden Ryzen Master, MSI Afterburner veya BIOS üzerinden yanlış bir ayar yapmış olabilir miyim, bunu öğrenmenin yolu varsa yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu hortlatıyorum ama; BIOS Update yapmadan önce Noctua yetiyordu çok rahat(Max. 65derece görüyordum tam yükte), Update sonrasında sistem fazla ısınmaya başladı nerede hata var çözemedim undervolt mu yapmam gerekiyor? Oyunlarda Ultra ayarlarda kasma ya da FPS düşmesi yaşamıyorum ama CPU'yu çok yoruyormuşum gibi geliyor.

msı sist.png

msı sist.png

sistem yük.png

pc.png

yksk.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı