Ryzen 7 5800x3D stabil ayarlarım

Ben videodaki ayarların birebir aynısını uyguladım. Curve direk 30 yaptım. Limitleri de aynı şekilde belirledim. Sistem şu an stabil çalışıyor. Sıcaklık 10 derece birden düştü. Cinebench puanı arttı.

Ben undervolttan çok anlamıyorum. Offsetten voltaj düşürmeden direk bu şekilde uv yapılabildiğini de ilk kez duydum.

Ayrıca forumlarda millet şöyle böyle soğudu frekans şu kadar oldu diyor nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Performans kaybetmemesi üstüne soğuması bana yeterliydi fazla performans arayışında da değildim. Zaten 5800x3d çok değişik bir işlemci fazla frekans verse bile çıkarmaya korkarım.

Ben videodaki ayarların birebir aynısını uyguladım. Curve direk 30 yaptım. Limitleri de aynı şekilde belirledim. Sistem şu an stabil çalışıyor. Sıcaklık 10 derece birden düştü. Cinebench puanı arttı.

Ben undervolttan çok anlamıyorum. Offsetten voltaj düşürmeden direk bu şekilde UV yapılabildiğini de ilk kez duydum.

Ayrıca forumlarda millet şöyle böyle soğudu frekans şu kadar falan oldu diyor nasıl yapıyorlar bilmiyorum. Performans kaybetmemesi üstüne soğuması bana yeterliydi fazla performans arayışında da değildim. Zaten 5800x3D çok değişik bir işlemci fazla frekans verse bile çıkarmaya korkarım.

Benim ayarlarim adamin ayarlarindan 1 2 tik daha iyi deneyebilirsin korkmana gerek yok voltaj vermiyoruz voltaj düşürüyoruz.

Voltaj verdiydim overclock edeyim diye. Reset yedim durdum :D

Yok be elinde kalmaz ben 4.8 OC yaptım cinc testine girdim anda PC kapandı BIOS sıfırlayıp acmistim 😂

Benim ayarlarim adamin ayarlarindan 1 2 tik daha iyi deneyebilirsin korkmana gerek yok voltaj vermiyoruz voltaj düşürüyoruz.

Yok be elinde kalmaz ben 4.8 OC yaptım cinc testine girdim anda PC kapandı BIOS sıfırlayıp acmistim 😂
Valla hocam deneyeceğim ama sen çok ince ayar yapmışsın. Sendeki silikon kalitesi ile bendeki bir olmayabilir. Ayarlar tutmaya dabilir. Tutmaması durumunda o ince ayarları kendi işlemcime göre yapabilecek teknik bilgim maalesef yok.

Vallahi hocam deneyeceğim ama sen çok ince ayar yapmışsın. Sendeki silikon kalitesi ile bendeki bir olmayabilir. Ayarlar tutmaya dabilir. Tutmaması durumunda o ince ayarları kendi işlemcime göre yapabilecek teknik bilgim maalesef yok.

Hocam tutmazsa BIOS sifirlarsin olur biter. Ekstra olarak o kadar ince ayar yok resimdekileri yapsan yeterli.

Voltaj vs de düşürmedim. Senin değerleri bire bir yaptım. Sıcaklık 2 derece arttı ama cinbench puanı da 15000'i geçti. Her şey için teşekkürler :)

Benim de 14300 de takılı kaldı :D şaka gibi işte yapacak bir şey yok cincte sıcaklık yüksek çıkmıştır. Normal kullanımda Max 65 göreceksindir. Render alırken 82 falan.

Benim de 14300 de takılı kaldı :D şaka gibi işte yapacak bir şey yok cincte sıcaklık yüksek çıkmıştır. Normal kullanımda Max 65 göreceksindir. Render alırken 82 falan.
Çoklu çekirdek performansı zaten çok iyi değil. Ben bu işlemciyi render vs için değil oyun için tercih ettim. İyi ki de tercih etmişim. :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı