Sayın hocam iş oyuna geldi mi bu işlemcileri bile geçiyor ben oyun konusunda diyorum ve iş vs için almicam işlemciyi oyun için alıcam renderi sadece 1 video günde o kadar en çok oyun oynayacağım ve bu dediğiniz işlemciler ddr5 anakart şart ve ddr5 anakartlar 5000 bine aşağı yok topladığımız zaman bana 14 15 bine mal oluyor ama 5800x3d alırsam ddr4 topluyorum hemde komple kasa 10000 bine belki daha ucuza bile mal oluyor ve ddr4 dizme sebebim ddr4 işlemciler ddr5 işlemciler ile aynı neredeyse oyun kısmından diyorum ve ddr5 sistemler resmen alev topuna dönmüş ddr4 dizip biraz ilerleyip yeni çıkacak olan işlemciler X3d olan işlemcileri beklemek ve onlara geçiş yapmak istiyorum o yüzden.Hocam profesyonelce olmayacaksa düz 7700 veya 7600 bakın ayrıca yeni nesil işlemcileri hava soğutma ile soğutmayı unutun.
Sayın hocam iş oyuna geldi mi bu işlemcileri bile geçiyor ben oyun konusunda diyorum ve iş vs için almayacağım işlemciyi oyun için alacağım renderi sadece 1 video günde o kadar en çok oyun oynayacağım ve bu dediğiniz işlemciler DDR5 anakart şart ve DDR5 anakartlar 5000 bine aşağı yok topladığımız zaman bana 14 15 bine mal oluyor ama 5800x3D alırsam DDR4 topluyorum hem de komple kasa 10000 bine belki daha ucuza bile mal oluyor ve DDR4 dizme sebebim DDR4 işlemciler DDR5 işlemciler ile aynı neredeyse oyun kısmından diyorum ve DDR5 sistemler resmen alev topuna dönmüş DDR4 dizip biraz ilerleyip yeni çıkacak olan işlemciler X3D olan işlemcileri beklemek ve onlara geçiş yapmak istiyorum o yüzden.
Hocam 12100f te çok şey kalıyor diyebilirim ama dediğim gibi sizde haklısınız fakat idare amaçlı olabilir evet ama yanlış düşünmüyorsam yeni X3d işlemcilerin gelmesi 1 yılı bulur biliyorsunuz ülkemizde geç geliyor en azından yeni işlemci anakart vs aldım mı 5800x3d yi kenara koyarım ne olur ne olmaz yeni sisteminde birşey olursa 5800x3d yi tekrar takarım diye düşünüyorum.Hocam hem LGA 1700 hem de AM4 ölü soket boşuna yatırım yapmayın X3D beklemeyecekseniz 12100F gibi bir işlemci ile idare edin boşuna almayın 13700kf vb. Öyle devasa bir fark olmaz çünkü.
Ayrıca hocam 13700kf+Z690 13K falan ediyor.
Hocam ddr5 anakartlar çok pahalı şuanda am4 soket öldü farkındayım ama ddr5 sistemlerin işlemcileri değilde anakartlar çok pahalı şuanda şöyle düşünüyorum yeni gelecek işlemcilerden şimdiki ddr5 işlemciler fiyatları ve anakartlar düşer diye düşünüyorum.7700X veya 7800X3D tercih edin, şuan size mantıklı gelebilir ama AM4 ve LGA1700 para kaybından başka bir şey değil.
Hocam 12100F te çok şey kalıyor diyebilirim ama dediğim gibi sizde haklısınız fakat idare amaçlı olabilir evet ama yanlış düşünmüyorsam yeni X3D işlemcilerin gelmesi 1 yılı bulur biliyorsunuz ülkemizde geç geliyor en azından yeni işlemci anakart vs aldım mı 5800x3D'yi kenara koyarım ne olur ne olmaz yeni sisteminde bir şey olursa 5800x3D'yi tekrar takarım diye düşünüyorum.
Düşse bile yine daha fazla ödemiş olacaksınız, bütçeniz nedir? SSD'niz var mı?Hocam 12100f te çok şey kalıyor diyebilirim ama dediğim gibi sizde haklısınız fakat idare amaçlı olabilir evet ama yanlış düşünmüyorsam yeni X3d işlemcilerin gelmesi 1 yılı bulur biliyorsunuz ülkemizde geç geliyor en azından yeni işlemci anakart vs aldım mı 5800x3d yi kenara koyarım ne olur ne olmaz yeni sisteminde birşey olursa 5800x3d yi tekrar takarım diye düşünüyorum.
Hocam ddr5 anakartlar çok pahalı şuanda am4 soket öldü farkındayım ama ddr5 sistemlerin işlemcileri değilde anakartlar çok pahalı şuanda şöyle düşünüyorum yeni gelecek işlemcilerden şimdiki ddr5 işlemciler fiyatları ve anakartlar düşer diye düşünüyorum.
Hocam 12100F te çok şey kalıyor diyebilirim ama dediğim gibi sizde haklısınız fakat idare amaçlı olabilir evet ama yanlış düşünmüyorsam yeni X3D işlemcilerin gelmesi 1 yılı bulur biliyorsunuz ülkemizde geç geliyor en azından yeni işlemci anakart vs aldım mı 5800x3D'yi kenara koyarım ne olur ne olmaz yeni sisteminde bir şey olursa 5800x3D'yi tekrar takarım diye düşünüyorum.
Hocam DDR5 anakartlar çok pahalı şu anda AM4 soket öldü farkındayım ama DDR5 sistemlerin işlemcileri değil de anakartlar çok pahalı şu anda şöyle düşünüyorum yeni gelecek işlemcilerden şimdiki DDR5 işlemciler fiyatları ve anakartlar düşer diye düşünüyorum.
Ssd HDD ekran kartlarım klavye vs monitörüm hazır kasada var diyebilirim geriye kalan işlemci anakart ram ve güç kaynağı.Düşse bile yine daha fazla ödemiş olacaksınız, bütçeniz nedir? SSD'niz var mı?