Ryzen 7 6800H RTX3060 Laptop CS:GO Düşük FPS

Emirsrb

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba ASUS ROG STRIX G15 513RM-HF266 model laptopu dün aldım. Gece oyun indirmelerini yaptım. İnternetim iyi olmadığı için CS:GO, ETS 2 ve Rocket League de test yapma şansım oldu. Rocket League de ortalama 300 FPS'lerde yani testlerdekiyle birebir aynı, ETS 2 de Ultra ayarlarda ortalama 85 FPS gibi bir sonuç aldım. Testlerde daha düşük işlemciyle aynı ekran kartıyla 120+FPS aldıklarını gördüm. CS:GO'da ise Ultra ayarlarda Dust 2 haritasında ortalama 150 FPS verdi. GPU-CPU, kaç W harcadığı gibi kullanım oranlarına baktığımda CS:GO'da düşük W ve darboğaz yaşadığımı fark ettim. Bunu nasıl önleyebiliriz? Genel olarak şimdilik indirip test edebildiğim oyunlar bunlar. Laptopun tasarımından, hızından vs çok memnunum. Laptopta 16x1 RAM mevcut. Acaba bundan dolayı da düşük FPS alıyor olabilir miyim? @onno92 @Yemreksioglu @Tiersen @DexMean hocam sizler de sanırım bu laptopa sahiptiniz sizdeki FPS değerleri nasıl acaba? Paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-24 175351.png
    Ekran görüntüsü 2022-12-24 175351.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 124
  • WhatsApp Görsel 2022-12-24 saat 17.49.23.jpg
    WhatsApp Görsel 2022-12-24 saat 17.49.23.jpg
    86,7 KB · Görüntüleme: 96
  • WhatsApp Görsel 2022-12-24 saat 17.49.22.jpg
    WhatsApp Görsel 2022-12-24 saat 17.49.22.jpg
    147,8 KB · Görüntüleme: 96
  • WhatsApp Görsel 2022-12-24 saat 18.12.16.jpg
    WhatsApp Görsel 2022-12-24 saat 18.12.16.jpg
    220,9 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:
3dmark monitor.jpg

3dmark monitor 2.jpg

3dmark monitor 3.jpg

3ed mark ve pc mark ile benchmark yaparken ki durum bu. 138watt oluyo max, ama sürekli onu vermiyo, o boost değer, sabit 140 watt görmek mümkün değildir belki. 120 watt çalışıp zorlanınca boostluyo olabilir.

CS:GO'da ekran kartınızın W değeri kaç civarında oluyor? Benim çok nadir 100W'a çıkıyor. Genelde 75-80W arası gidip geliyor. Bu yüzden sanırım düşük FPS alıyorum.

Hocam W değerine bakma şansım olursa yollarım.

Cyberpunk ile deneme yaptım;

Silent modda, ray tracing kapali, dlss açık iken 50 civarı fps aldım.

Turbo moda geçince 75 fpsye çıktı.

Turbo modda ray tracing max iken de yine 50 civarı fps aldim. Bence güzel değerler.

Silent mode
cyberpunk silent mode.png

Performance mode
cyberpunk perf mode.png

Turbo mode
cyberpunk turbo mode.png

Turbo mode ray tracing psycho dlss auto
cyberpunk turbo mode dlss on ray tracing psycho.png

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu ana kadar pc yi tam olarak test edecek oyunlar oynamadım ama şunu fark ettim ki Rocket League'de online oyuna girmeyip antrenmanda takıldığımda ekran kartı kullanımı ve W değeri 120 lerde olurken online maça girdiğim zaman W değeri 100 lere düşüyor. Yani FPS, antrenmandayken 350 civarlarında olurken online maça girdiğimde 250 lere düşüyor. Ben açıkçası bu durumun RAM'in tek kanal çalıştığından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum. ETS 2 de ekran kartı kullanımı %100 e, W değeri 130 lara kadar çıkıyor ama online değil de offline oynuyorum belki ETS 2'de de online a girsem orada da W değeri düşecek. Sizce bu durum neyden kaynaklanıyor? Bilgisayarın donanımında bir sorun olabilir mi?

Son düzenleme:
Evet BIOS güncel sürümde.

Hocam CS:GO'daki W değerine bakabildiniz mi? Forumdan gelecek yanıtlara göre laptopu servise göndereceğim olmadı :(

Hocam merhaba, kusura bakmayın geç oldu. Durum ne oldu acaba? İade ettiniz mi? Bir de MSI Afterburner üzerinden denememe rağmen bir türlü olmuyor ekrana gelmiyor. Başka gösterebileceğim bir uygulama varsa paylaşırsanız gerekeni yaparım.

Estağfurullah hocam sorun değil. CSGO'da bir türlü 100W değerinin üzerine çıkmıyor hala. YouTube da bizim laptopun modelinin benchmark testini izledim orada da aynı şekilde ekran kartı W değeri 80-90W civarlarında geziyo. Yorumları okudum CSGO gibi oyunda düşük FPS'nin sebebinin tek kanal RAM olduğu söyleniyordu. Yakın zamanda laptopu servise gönderip bir tane daha 16GB RAM almayı düşünüyorum. @DexMean

Hocam merhaba, kusura bakmayın geç oldu. Durum ne oldu acaba? İade ettiniz mi? Bir de MSI Afterburner üzerinden denememe rağmen bir türlü olmuyor ekrana gelmiyor. Başka gösterebileceğim bir uygulama varsa paylaşırsanız gerekeni yaparım.
cs go, afterburnerin o bilgileri ekrana yazdirmasina izin vermiyor] hack vs onune gecmek icin.

CS:GO, Afterburner'in o bilgileri ekrana yazdirmasina izin vermiyor] hack vs onune gecmek icin.

Öyle mi? Eskiden kullanabiliyordum. W değerini görebileceğim bir uygulama var mı peki?

Estağfurullah hocam sorun değil. CS:GO'da bir türlü 100W değerinin üzerine çıkmıyor hala. YouTube'da bizim laptopun modelinin benchmark testini izledim orada da aynı şekilde ekran kartı W değeri 80-90W civarlarında geziyor. Yorumları okudum CS:GO gibi oyunda düşük FPS'nin sebebinin tek kanal RAM olduğu söyleniyordu. Yakın zamanda laptopu servise gönderip bir tane daha 16 GB RAM almayı düşünüyorum. @DexMean

Evet hocam olay Dual Channel'da, benim de ilk aldığımdan beri kafamda ama ne zaman alırım muamma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı