Ryzen 7 7700X ECO mod nasıl açılır?

SharpeX

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 7 - 7700X - ASUS DUAL RTX 4070 - HYPERX FURY 16x2 6000MHZ RAM - Kingston 1TB 7000/5000MB/S M.2 SSD
Anakart
ASUS B650M-PLUS MATX DDR5 AM5
Merhaba R7 7700X'te Full yük altında 84 dereceleri görmüştüm. Eco mode ile bunu düşürmeyi hedefliyorum ancak BIOS'ta eco Mode'u bulamadım.

Hocam bende de ısı sorunları var. Çözüm bulabildiniz mi?

Hocam tek çözüm 360mm sıvı soğutma gibi görünüyor ancak onda bile düzelir mi emin değilim. Undervolt yaptım eco mode yaptım sıvı soğutmanın fanlarını %100 yaptım gene de beceremedim. Ryzen 7000 serisi ısınmada çok gereksiz kolay alevleniyor.

60 derece işlemci nasıl 1-2 saniyede 85'leri görebilirki?

Hocam tek çözüm 360mm sıvı soğutma gibi görünüyor ancak onda bile düzelir mi emin değilim. Undervolt yaptım eco mode yaptım sıvı soğutmanın fanlarını %100 yaptım gene de beceremedim. Ryzen 7000 serisi ısınmada çok gereksiz kolay alevleniyor.

60 derece işlemci nasıl 1-2 saniyede 85'leri görebilirki?
Ben çözümü buldum. Bu arada yazmadan önce şunu belirteyim 360'lık soğutma bile çözemeyebiliyor. Hocam anakartınız benim gibi Asus o yüzden rahat rahat anlatayım. Advanced kısmına geliyoruz. Aşağıdan AMD CBS gibi bir ayar olması lazım yanlış yazmış da olabilirim. Core performance boost seçeneğini kapatıyoruz. Üstüne işlemci performansı çok düştü mü diye baktım ancak stres testinde 4.6 GHz de çalışıyor yani performans kaybı yok haberiniz olsun.

Ben çözümü buldum. Bu arada yazmadan önce şunu belirteyim 360'lık soğutma bile çözemeyebiliyor. Hocam anakartınız benim gibi ASUS o yüzden rahat rahat anlatayım. Advanced kısmına geliyoruz. Aşağıdan AMD cbs gibi bir ayar olması lazım yanlış yazmış da olabilirim. Core Performance Boost seçeneğini kapatıyoruz. Üstüne işlemci performansı çok düştü mü diye baktım ancak stres testinde 4.6 GHz de çalışıyor yani performans kaybı yok haberiniz olsun.

Vallahi çok teşekkürler söylediğin için 35 derece fark etti 95'ten 60 dereceye eyvallah <3

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı