Ryzen 7 7700X sistem kendi kendini kapatıyor

mutialtinok

Femtopat
Daha fazla  
DDR5 AM5 yeni sistem kendi kendini kapatıyor, bekledikten sonra açılıyor. Windows sorunları oluyor.
Sistem bileşenleri;
ASUS TUF Gaming B650-Plus
ASUS TUF Gaming 4070 Ti OC.
AMD Ryzen 7 7700X.
Corsair 32 GB(2x16 GB) Vengeance RGB 5600MHz.
Corsair H100 RGB 240mm.
Corsair iCUE 4000X RGB 750W 80+ Bronze tempered glass siyah mid Tower kasa.
Samsung 980 Pro NVMe.

Psu'ya OCCT testi yapar mısınız?(pc açık kalabilirse) Bir de işlemci sıcaklıklarını kontrol edin.

Hocam ben de sanıyorum ki benzer sorunlarla karşılaştım kendim de bu durum hakkında ayrı bir konu açmıştım, buraya iliştiriyorum. Okuduğum kadarıyla BIOS ayarlarından RAM'lerin clock speedini 3600 MHz'e düşürmek bir çözüm olabilirmiş, ben kasayı teknik servise bıraktığım için deneyemiyorum. Umarım bir çözüm bulabilirsiniz ben de konuyu takip ediyor olacağım.

Psu'ya OCCT testi yapar mısınız?(pc açık kalabilirse) Bir de işlemci sıcaklıklarını kontrol edin.
Denicem hocam.

Hocam ben de sanıyorum ki benzer sorunlarla karşılaştım kendim de bu durum hakkında ayrı bir konu açmıştım, buraya iliştiriyorum. Okuduğum kadarıyla BIOS ayarlarından RAM'lerin clock speedini 3600 MHz'e düşürmek bir çözüm olabilirmiş, ben kasayı teknik servise bıraktığım için deneyemiyorum. Umarım bir çözüm bulabilirsiniz ben de konuyu takip ediyor olacağım.
Hocam dediğinizi yapayım da biz bunun hızlısına neden tonla para döküyoruz o zaman.

DDR5 AM5 yeni sistem kendi kendini kapatıyor, bekledikten sonra açılıyor. Windows sorunları oluyor.
Sistem bileşenleri;
ASUS TUF Gaming B650-Plus
ASUS TUF Gaming 4070 Ti OC.
AMD Ryzen 7 7700X.
Corsair 32 GB(2x16 GB) Vengeance RGB 5600MHz.
Corsair H100 RGB 240mm.
Corsair iCUE 4000X RGB 750W 80+ Bronze tempered glass siyah mid Tower kasa.
Samsung 980 Pro NVMe.

Bu sorun PSU yetersizliğinde yapar, ancak o sisteme PSU nuz gayet yeterli, ekran kartının güç aparatına, bağlantıyı tek güç çıkışından veriyorsanız tek kanala binen yükten dolayı yapıyor olabilir, öyleyse 2 ayrı kablodan güç verin.

Bu sorun PSU yetersizliğinde yapar, ancak o sisteme PSU nuz gayet yeterli, ekran kartının güç aparatına, bağlantıyı tek güç çıkışından veriyorsanız tek kanala binen yükten dolayı yapıyor olabilir, öyleyse 2 ayrı kablodan güç verin.
Hocam zaten 2 adet ayrı PCI-E kablosu vardı 8 pinli, ikisini de takmıştım, sıkıca oturduklarından da eminim. Artık kasayı verdim yeniden deneyemiyorum ama sorun ekran kartında değildi sanırım

Technopat Haberler

Geri
Yukarı