Ryzen 7 7700X voltaj ve BIOS ayarları nasıl olmalı?

lastbjorNN

Hectopat
Yer
Berlin
RAM
Kingston Fury Beast RGB 32 GB
Anakart
Gigabyte B650M-DS3H
Yeni AM5 sokete geçtim her şey değişti içerisindeki. Şu an kargoda bekliyorum. Taktıktan sonra gücünü 65W'a çekmeyi planlıyorum. 360mm sıvı soğutucu ile kullanacağım. AMD'ye ilk defa geçtiğim için yapmam gereken başka bir ayar var mı?

Core Performance Boost aç. DOCP/XMP açınca otomatik açılıyor olması lazım.

Tek yapman gereken ayar Curve Optimizer'dan bütün çekirdeklere negatif offset ile 15 değerini vermen.

Hocam YT de skatter bencher in, Curve Optimizer degerlerını kullansak kendı sıstemımızde uygun olur mu? Bende 7700X kullanıcısıyım. Anakartım MSI B650 fark o
Vıdeo lınkı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam YT de skatter bencher in, Curve Optimizer degerlerını kullansak kendı sıstemımızde uygun olur mu? Bende 7700X kullanıcısıyım. Anakartım MSI B650 fark o
Vıdeo lınkı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Uyma zorunluluğu yok düşük voltajda çalışması tamamen cpu üretilirken kullanılan silikonun kalitesine bağlı -20 verin eğer cb r23 testinde sistem crash olursa -19, -18 crash yemeyene kadar devam edin eğer olmazsa -21,-22 negatif arttırmaya devam edin crash yiyene kadar çoğu biosda zaten max -30 verebiliyorsunuz. Ben bunun yanında PPT limit kullanılmasınıda mantıklı buluyorum ama orası size kalmış.

Cinebench’te 92* gören 7600X işlemcim -30 Curve + 75W power limitle aynı skoru 62* görerek alıyor artık.

Sizin -30’a çıkmayabilir belki optimizasyon, silikon kalitesine bağlı ama uğraşmak istemezseniz tüm çekirdekleri, uğraşırım derseniz tek tek her çekirdeği ayarlayıp stabil halini bulabilirsiniz.

Cinebench’te 92* gören 7600X işlemcim -30 Curve + 75W power limitle aynı skoru 62* görerek alıyor artık.

Sizin -30’a çıkmayabilir belki optimizasyon, silikon kalitesine bağlı ama uğraşmak istemezseniz tüm çekirdekleri, uğraşırım derseniz tek tek her çekirdeği ayarlayıp stabil halini bulabilirsiniz.

Sistemi daha kullanmadan bu ayarları yapacağım sıcaklık problemim olmasın istiyorum.

Sistemi daha kullanmadan bu ayarları yapacağım sıcaklık problemim olmasın istiyorum.
Sıcaklık "problemi" değil aslında. AMD işlemcilerini böyle ayarlıyor. 90 derece çalışmak istiyor işlemci :D

Önce mutlaka bu ayarlar olmadan sistemi çalıştırın, OCCT, Cinebench vs testlere sokun ki bir sorun var mı yok mu anlayın. Ancak temiz bir temel noktası oluşturduktan sonra voltajlarla oynanır.

Sıcaklık "problemi" değil aslında. AMD işlemcilerini böyle ayarlıyor. 90 derece çalışmak istiyor işlemci :D

Önce mutlaka bu ayarlar olmadan sistemi çalıştırın, OCCT, Cinebench vs testlere sokun ki bir sorun var mı yok mu anlayın. Ancak temiz bir temel noktası oluşturduktan sonra voltajlarla oynanır.
Sistemi taktığımda ayar yapmadan sonuçları burada paylaşırım tekrardan.

aida94te 96 dereceyi gördüm. Tdp ayarlarını bulamadım ama. Eco moda alınca fps yarı yarıya düştü oyunda.

Tek yapman gereken ayar Curve optimizer'dan bütün çekirdeklere negatif offset ile 15 değerini vermen.
Bahsettiğiniz ayarları bulamadım gigabyte biosunda

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı