Ryzen 7 7800X3D sistem sıcaklıkları nasıl?

beko588

Megapat
Daha fazla  
RAM
Gskill 16x2 DDR5 6000MHZ CL32
Ekran kartı
RTX 3080Tİ PALİT
Anakart
MSİ B650 PRO Wİ-Fİ
İşlemci
Ryzen 7 7800X3D
Merhaba.

Dün montajını yapmış olduğum sistemin bugün CPU benchmark testlerini yaptım ve aldığım boşta ve yükte değerler bu şekilde.
Testi İstanbul'da 32 derece hava sıcaklığında öğlen saatlerinde yaptım, sistemin boştayken CPU sıcaklık değeri yüksek geldi sizin de incelemenizi istiyorum.
Sisteme BIOS veya hiçbir uygulamadan fanlar ile ilgili bir ayar yapmadım.

Termal macun: Thermal Grizzly Cryonaut Extreme.
Sıvı soğutma: Arctic Liquid II 360mm.
Kasa: Lian Li lancool 3 (önde 3x140mm giriş ve arkasında 140mm 1 adet egzoz fanı bulunuyor)

Dosya Ekleri

• Cinebench laoded multi.png
    157,3 KB · Görüntüleme: 1.633
  • IDLE TEMP.png
    111,2 KB · Görüntüleme: 1.484
  • 20230805_234800.jpg
    448,2 KB · Görüntüleme: 1.130
  • 20230805_234729.jpg
    232,5 KB · Görüntüleme: 1.196

Yük altındayken sıcaklıklar çok iyi bence bu 3D işlemciler çok fazla ısınıyor.

Yük altındayken sıcaklıklar çok iyi bence bu 3D işlemciler çok fazla ısınıyor.

Yük altı değerini bende gerçekten beğendim beni rahatsız eden idle değerleri oldu 42 43 olması gerekmiyor mu?

Yük altı değerini bende gerçekten beğendim beni rahatsız eden idle değerleri oldu 42 43 olması gerekmiyor mu?

48 derece çok yüksek bir rakam değil arkada boşta başka bir işlem yapıyor olabilir ondan yüksek olabilir bir sürü etken var bunun için arkada başka işlem yapıp yapmadığını bilmiyoruz o sırada belki bir indirme yapıyordur ya da Windows bazen virüs taraması vs. yapıyor ama sıcaklık değerleri süper.

Arka planda işlem yapmadığından emin oldum ve hala idle 48 49 derece BIOS'tan EXPO ile RAM OC yapmıştım bunun bir negatif etkisi olmuş mudur?

Arka planda işlem yapmadığından emin oldum ve hala idle 48 49 derece BIOS'tan EXPO ile RAM OC yapmıştım bunun bir negatif etkisi olmuş mudur?

Olsa bile çok düşüktür 85 dereceyi geçmediği sürece anormal bir durum yoktur 85 üstü anormal 95 üstü tehlikeli düzey demek artık.

@InfluxAlp sadece anlam veremediğim kısım herkesin idle değeri 42 - 43 Full load değeri 70 - 75 iken Full load da tutarlı idle de tutarsız veriler almam. Bir yerde durup yanlış mı montajladım diyorum ve sonra Full load değerlerim doğru ama diyorum. Herhalde sahip olduğum AiO idle durumdayken fazla fan çevirmiyor.

@deadfellow

Son düzenleme:

Kasanın içindeki fanlar hava akışı vs. etkenleride var onların kasaları belki daha serin olabilir ortam sıcaklığı vs. ama değerleriniz iyi.

Ben Total War Saga oyununda 72-80 derece arası sıcaklık değerlerini görüyorum. Savaş sırasında da sonlara doğru 85 dereceyi görüyorum. Sizin durumunuz gayet normal bence. Benim durumda bir sorun var bence ya da bilmiyorum nasil

İşlemci: ryzen 7 7800x 3d
Soğutucu: deepcool lt 520

Bu arada testi nasıl ne ile yaptınız? Bu değerleri hangi programla ölçtünüz? Ben de yapayım da sizinkiyle karşılaştırma yapmış olayım. Bir de 4-6 saatlik oyun deneyiminde sonlara doğru sıcaklık değerleri nasıl olacak acaba işlemcinin onu da görmek isterim sizinkini karşılaştırma olabilmesi için.

Son düzenleme:

Hocam ben Cinebench ile multicore stress testi yaptım aynı zamanda MSI dashboard uygulamasından sıcaklıkları takip ettim uzun süreli şu an yapmam mümkün değil SSD bekliyorum en fazla 69'dan 71'e gider diye tahmin ediyorum. Sizde ki sıvı soğutma 240mm ise fark bundan oluşuyordur termal macunada iyi para harcadım kasa da yine oldukça iyi CPU soğutma verilerine sahip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…