Ryzen 7 7800x3D sistemde mavi ekran hataları

niyaziyilmaz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB F5-6000J3040F16GX2-TZ5RK 32 GB (2x16) DDR5 6000 Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung MZ-V8P1T0BW 1tb 980 Pro Pcle M.2 6900-5000
Ekran kartı
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming Oc Amd 16GB GDDR
Anakart
Msi Pro B650M-P AMD B650 AM5 Soket DDR5 6000(OC)M
İşlemci
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz AM5 96 MB Cache 120 W
Arkadaşlar, kolay gelsin herkese, günaydın öncelikle. Yaklaşık 3 hafta önce topladığım sistemde ilk aldığım mavi ekranda.
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED daha sonra IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL şeklinde hatalar aldım. Daha sonra sadece olduğu şekilde ekran donup kendini resetledi vs.

İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı: Sapphire RX 7800 XT.
Anakart: MSI Pro B650M-P

BIOS'un son versiyonunu yükledim. Bütün driver güncelleştirmelerini yaptım. Windows 11 vardı beğenmediğim için Windows 10'a geçtim. Çözüm amaçlı olarak görüntü bağdaştırıcılarında bulunan AMD Graphics'i kaldırıp devre dışı bıraktım acaba bir çakışma gibi bir sorun mu oluyor diye ama bir türlü sonuca ulaşamadım.

DMP dosyası içinde hata ile ilgili bilgiler görünüyor mu bilmiyorum. Anlayan birisi yardımcı olursa sevinirim.

Güncel olarak son aldığım hatalar...Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Arkadaşlar, kolay gelsin herkese, günaydın öncelikle. Yaklaşık 3 hafta önce topladığım sistemde ilk aldığım mavi ekranda.
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED daha sonra IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL şeklinde hatalar aldım. Daha sonra sadece olduğu şekilde ekran donup kendini resetledi vs.

İşlemci: Ryzen 7 7800x3D.
Ekran kartı: Sapphire RX 7800 XT.
Anakart: MSI Pro B650M-P

BIOS'un son versiyonunu yükledim. Bütün driver güncelleştirmelerini yaptım. Windows 11 vardı beğenmediğim için Windows 10'a geçtim. Çözüm amaçlı olarak görüntü bağdaştırıcılarında bulunan AMD Graphics'i kaldırıp devre dışı bıraktım acaba bir çakışma gibi bir sorun mu oluyor diye ama bir türlü sonuca ulaşamadım.

DMP dosyası içinde hata ile ilgili bilgiler görünüyor mu bilmiyorum. Anlayan birisi yardımcı olursa sevinirim.

Güncel olarak son aldığım hatalar...Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Anlayan bir arkadaş yardımcı olabilir mi acaba ? Ekran kartına yeni güncelleme gelmiş onu da yaptım.

Arkadaşlar cevap verecek kimse yok mu ? Farklı hatalar ile mavi ekran almaya devam ediyorum.Şüphelerim Ram'dan yana fakat memtest86yı yapıp herhangi bir hata ile de karşılaşmadım.

@tristessehivernale ,

@xxMFIxx

Son düzenleme:
Bende bu işlemciyi alıp yeni sistem kurdum ikidir mavi ekran alıyorum valla öyle bi bıktımki keşke sistem falan almasaymışım bıktım herşeyden yardımcı olan kimsede yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı