Çözüldü Ryzen 7 7840HS Sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

drezt53

Femtopat
Minidump Rapor Linki
https://www.dropbox.com/scl/fi/9bgghvnxnsgwdedq4r6dw/Minidump.zip?rlkey=cbb5l7rwfrtjv2pg5s1lwrsux&st=e0ancb3w&dl=0
Ekran kartı
EliteMini UM780 XTX mini PC AMD Ryzen 7 7840HS (8
Anakart
Meigao F7BSD PCI-Express 4.0 (16.0 GT/s)
İşlemci
EliteMini UM780 XTX mini PC AMD Ryzen 7 7840HS (8
Ürünü alalı yaklaşık 6 ay oldu. İlk 5 ay hiç sorunsuz kullanıyordum. Daha sonra ürünün Power tuşuna bastığımda direk başlarken mavi ekran hatası (IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL - what failed: ntoskrnl.exe) veriyordu. Ben de bunun üzerine ürüne sıfır Windows 11 kurdum. Kurduktan sonra ürünü kullanırken mesela Asphalt 9 açtığımda 10 dakika içinde kesin oyun donuyor ve oyundan masaüstüne dönüyor sistem. Daha sonra mesela normal internette kullanırken komple donup mavi ekran veriyor.

Neler yaptım?
1- Birden fazla kez sıfırdan Windows kurdum.
2- BIOS'u 1.06 ya güncelledim.
3- Uzun uzun süren RAM testi yaptım, sıkıntı yok.

Ürünü Almanya'dan getirttim. Ama şu an ürünü neredeyse kullanamayacak durumdayım. Minidump dosyalarını paylaşıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler

EliteMini UM780 XTX mini PC

AMD Ryzen 7 7840HS (8 Cores / 16 Threads)

AMD Radeon 780M

2x32 GB Kingston DDR5-5600 (2800 MHz)

1 TB SSD

Az önce bir kez daha Asphaltı açtım yine dondu mavi ekran verdi ve restart attı bilgisayar. Onun da minidump dosyasını buraya ekliyorum.

Yardımcı olabilecek birisi var mı? Gerçekten sinir bozucu ve müşkül bir durumdayım. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam oculink portunu söktüm, sorunlar bir düzeldi. Şimdi her açtığımda hata veriyor, hiç bir şekilde windows ekranına ulaşamıyorum. Geri yükleme noktasından yüklememe izin vermiyor çünkü "install driver to show hardware" hatası veriyor. İşlemci AMD ama yine de bu hata var. Araştırdığım kadarıyla amd lan driverlarını farklı bir usb ye indirip oradan ilerleyebildim ama orayı yüklerken de hata verdi. Sıfır windows kurayım yeniden dedim yine "install driver to show hardware" hatası oldu yine ilerleme için bir yol buldum ama yine mavi ekran verdi. Sonsuz loop a girdim sanırım.
En sonunda ürünü satın aldığım Amazon Germany sitesine girdim, ürün için telefon çağrısı istedim. Türkiyeyi de arıyorlar ve Türkçe iletişim seçeneği de var. Aradılar durumu anlattım. Ürünü 24 ay içinde istediğim zaman iade alıp tüm paramı iade edeceklerini belirttiler ama ürünü satın alırken Almanyadaki bir adrese gönderdiğim için Türkiye den geri yollamak istediğimde kargo ücretini ödemem gerekiyormuş. 50-100 euro civarı tutarmış. Ama ürünü bir yakınımla Almanyaya gönderirsem verdikleri kargo koduyla oradan ücretsiz olarak yollayabilirmişim. Ben ikinci yolu seçtim.
Başına böyle bir şey gelen olursa gönül rahatlığıyla Amazon Germany e ulaşsın. Her şey için teşekkür ederim.
Yardımcı olabilecek birisi var mı? Gerçekten sinir bozucu ve müşkül bir durumdayım. Teşekkürler.
Var, ama genelde müşkülünü gidermeye yardım ettiğimiz insanlar sorunun giderildiğine dair geri dönüş bile yapmadan çözümü alıp gidiyor. Umarım siz onlardan olmazsınız
Bu sistemi nereden aldın ? İade şansın var mı ?
ASC kaldır. CPU-Z kaldır. Harici olarak neler takılı bu sisteme ?
Yükleyip linki yolla.

Hocam sorunum devam ediyor ve inanın 3 gündür neredeyse her saat başı konu başlığına bakıyordum cevap veren var mı diye. Umudumu kesmiştim şimdi dönüp baktığımda şükürler olsun cevabı gördüm
1- CPU-Z bu hatalar (minidump dosyaları) oluştuğu anda yüklü değildi. Konu başlığını açarken bilgisayar donanımlarını doğru yazmak için yükledim. Sonrasında da hemen sildim çünkü herkese bunu önermişsiniz.
2- Ürünü amazon Almanya'dan aldım. İade sürece imkansıza yakın olabilir.
3- ASC yi hemen kaldırıyorum.
4- Sizden cevap gecikince hata kodlarıyla internette yabancı kaynaklara bakmaya giriştim. Orada driver verifier dan bahsediyordu. O işlemi yaptım. Bilgisayar açıldı şifre ekranı geldi her şifreyi girişimde tekrar mavi ekran verdi. Sonrasında başlangıçtan geri yükleme noktası ile 1 gün öncesine döndürdüm sistemi ve kullanmaya devam edebildim. Tabi bir gün öncesine döndüğümden orada verdiği mavi ekranların yeni minidump dosyaları gözükmüyordu. O çökmenin de fotoğrafını bu mesaja iliştiriyorum.
5- Ürüne genellikle DP portundan HUAWEI MateView GT 34-inch Standard Edition takılı. Bazen ona görüntü gelmediği oluyor. DP kablom kaliteli sıkıntısı yok.
Everest SMW-777 Black 2.4 ghz optik wireless mouse usb si takılı
Logitech MX master 3S mouse ve Logitech MX keys klavye usbleri takılı
Bir de bu bilgisayarın içinde harici ekran kartı takmak için sanırım oculink portu var. O takılı.
6- Micro Venus Series Drivers

Sorun çözüldü olarak gözüküyor ama benim sorunum çözülmedi.

Hocam söylediklerinizi yaptım. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 93d9c839-681d-4f25-bbef-a16288a28c7f.jpg
    83,6 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:
Ne gecikmesi ? 7/24 açık olamıyorum ama aynı gün içinde mutalaka dönerim konuya
Temiz bir kurulum yapıp sonuçları yolla.
Hocam yanlış bir şey söylediysem kusuruma bakmayın. Gönüllülük esasıyla yapıyorsunuz sağolun. Teşekkürler.

Hocam oculink portunu söktüm, sorunlar bir düzeldi. Şimdi her açtığımda hata veriyor, hiç bir şekilde windows ekranına ulaşamıyorum. Geri yükleme noktasından yüklememe izin vermiyor çünkü "install driver to show hardware" hatası veriyor. İşlemci AMD ama yine de bu hata var. Araştırdığım kadarıyla amd lan driverlarını farklı bir usb ye indirip oradan ilerleyebildim ama orayı yüklerken de hata verdi. Sıfır windows kurayım yeniden dedim yine "install driver to show hardware" hatası oldu yine ilerleme için bir yol buldum ama yine mavi ekran verdi. Sonsuz loop a girdim sanırım.
En sonunda ürünü satın aldığım Amazon Germany sitesine girdim, ürün için telefon çağrısı istedim. Türkiyeyi de arıyorlar ve Türkçe iletişim seçeneği de var. Aradılar durumu anlattım. Ürünü 24 ay içinde istediğim zaman iade alıp tüm paramı iade edeceklerini belirttiler ama ürünü satın alırken Almanyadaki bir adrese gönderdiğim için Türkiye den geri yollamak istediğimde kargo ücretini ödemem gerekiyormuş. 50-100 euro civarı tutarmış. Ama ürünü bir yakınımla Almanyaya gönderirsem verdikleri kargo koduyla oradan ücretsiz olarak yollayabilirmişim. Ben ikinci yolu seçtim.
Başına böyle bir şey gelen olursa gönül rahatlığıyla Amazon Germany e ulaşsın. Her şey için teşekkür ederim.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…