Ryzen 7 9800x3D Cinebench'de 90 derece

Rdz

Femtopat
Daha fazla  
Bir ay önce işlemciyi satın aldım. Geçici anakartım (A620M) ile kullanıyordum, ana anakartım (B650M) ise servisteydi. Dün servisten geldi, montajını yaptım. BIOS ayarları şu şekilde: -30 curve, PBO enabled, EXPO 6000MHz enabled. Cinebench R23 testinde multi-core 90 dereceyi gördüm. Bu kadar yüksek bir sıcaklık beklemiyordum; en fazla 75 dereceye çıkar diye tahmin etmiştim, fakat sonuç şok edici oldu. YouTube’da bu işlemci için hava soğutmanın yeterli olduğunu ve serin çalışması ile övünüldüğünü duymuştum. Bunu nasıl düzeltebilirim?

CPU soğutucum: Arctic Liquid Freezer III 240mm.

Dosya Ekleri

• IMG_5724.png
    IMG_5724.png
    695,7 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_5723.png
    IMG_5723.png
    71,6 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_5722.png
    IMG_5722.png
    475 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_5725.png
    IMG_5725.png
    619,2 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_5715.jpeg
    IMG_5715.jpeg
    82,4 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_5719.jpeg
    IMG_5719.jpeg
    176,5 KB · Görüntüleme: 42
Bir ay önce işlemciyi satın aldım. Geçici anakartım (A620M) ile kullanıyordum, ana anakartım (B650M) ise servisteydi. Dün servisten geldi, montajını yaptım. BIOS ayarları şu şekilde: -30 curve, PBO enabled, EXPO 6000MHz enabled. Cinebench R23 testinde multi-core 90 dereceyi gördüm. Bu kadar yüksek bir sıcaklık beklemiyordum; en fazla 75 dereceye çıkar diye tahmin etmiştim, fakat sonuç şok edici oldu. YouTube’da bu işlemci için hava soğutmanın yeterli olduğunu ve serin çalışması ile övünüldüğünü duymuştum. Bunu nasıl düzeltebilirim?

CPU soğutucum: Arctic Liquid Freezer III 240mm.
Yaptığınız ayarlar geçerli olmamış herhalde yük altında 150W total kullanım olmamalı, PBO +200 ile CO -30 değerini yaptığınız zaman çekirdek voltajı 1.2'nin üzerine çıkamaz, size tavsiyem PBO bir tercih ve kullanıcı bunun katkısını göremez ayrıca ekstra güç tüketimi ve sıcaklık cabası o yüzden stok saat hızları ile kullanın ve CO yine -30'da olsun. Bu değişiklikleri tabii BIOS üzerinden yapın Ryzen Master'ı kaldırabilirsiniz.

Yaptığınız ayarlar geçerli olmamış herhalde yük altında 150W Total kullanım olmamalı, PBO +200 ile co -30 değerini yaptığınız zaman çekirdek voltajı 1.2'nin üzerine çıkamaz, size tavsiyem PBO bir tercih ve kullanıcı bunun katkısını göremez ayrıca ekstra güç tüketimi ve sıcaklık cabası o yüzden stok saat hızları ile kullanın ve co yine -30'da olsun. Bu değişiklikleri tabii BIOS üzerinden yapın Ryzen Master'ı kaldırabilirsiniz.

Değişiklikleri BIOS'tan yaptım zaten neden olmuyor bilmiyorum, YT da bir eleman Core ratio 5GHz Core ratio voltage 1.1-1.15 yapıyordu o ayarları denedim sıcaklıklar düştü fakat Reddit'te bir eleman bu yaptığın iyi değil ne yaptığını bilmiyorsan elleme dedi ben de stok ayarlara döndüm sadece OC -25 yaptım daha stabil olması için.

-30 curve ile bu sıcaklık normal muhtemelen. Stok hali ile denediniz mi?

Denedim ve sonuç aynı gece 2 saat falan RDR2 oynadım 1440p CPU en yuksek 76 dereceye ulaşmıştı ortalama 67 derece oda sıcaklığı 24 derece.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı