Engin Güven
Megapat
Daha fazla
Bütçe nedir?
Anakartı: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi yapın.
Sıvı soğutma DeepCool LS720 SE 360mm yapın varsa eğer şu an dışarıda olduğumdan bakamıyorum inventusa.
SSD: Kingston Renegade veya Samsung 990 Pro yapın.
Yanıtınız için teşekkürler. Anakartı dediğiniz gibi MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi yapabilirim. MSI MAG B850 Tomahawk yapmamın sebebi daha güncel bir anakart diye biliyorum sizin dediğiniz daha iyise onu alabilirim hatta bütçemi biraz daha zorlayıp MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi'da alabilirim.
Sitede fiyatları şu şekilde.
MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi: 12.200TL
MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi: 13.826TL
MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi: 14.700TL
Anakart konusunda maalesef pek bilgim yok. Soğutucu kısmına gelirsek sitede maalesef DeepCool LS720 SE mevcut değil. Almayı düşündüğüm Thermalright Phantom Spirit 120 SE bu işlemci için iyi değil mi? Ben 9800x3D'nin 7800x3D'ye göre daha iyi sıcaklık değerine sahip olduğunu görmüştüm. Yıllarca hava soğutma kullandım nocuta U12A'yı kardeşime vereceğim mecburen sıvı soğutucularda pompa arızası gibi yorumlar okumuştum. Hiç kullanmadığım için beni endişelendiriyor. Yine de siz sıvı soğutma al derseniz seçeneklere bakar sorarım yine size.
SSD konusuna gelirsek Kingston Renegade maalesef yok. Samsun 990 Pro var ve fiyatlar şu şekilde:
Samsung MZ-V9P1t0bw 990 Pro: 5370TL.
Kioxia Exceria Pro 1TB: 3150TL.
Aradaki fiyat farkına değer mi sizce bu arada çok uzun yazdım kusura bakmayın.
X670E Gaming Plus yapın hocam Tomahawk serisine ekstra para vermenize gerek yok. Samsung 990 Pro yapın hocam. Soğutma konusunda 9800x3D, 7800x3D'den daha serin çalışıyor. Thermalright Phantom Spirit iyi bir hava soğutmadır 9800x3D'ye yeter. Fakat ben sizin yerinizde olsam bütçem de genişken hem estetik görünüş açısından hem de işlemcinin daha serin çalışması için 360mm güzel bir soğutma alırdım. Yine tercih sizin.
Linux kuracaksanız Samsung 990 serilerinde bazen Firmware bug sorunları yaşanabiliyor, normalde iyi SSD de eski seriler kadar tavsiye edilmedi bu yüzden. Ha günceldir yeniler bir sorun yaşamazsınız muhtemelen de ben biraz ön yargılı yaklaşıyorum 990'lara. Kioxia Exceria seçimi güzel.
Üst seviye performans sistemi alırken ınventus iyi bir tercih, ilgililer, eskiler, işlerini düzgün yapmaya özen gösteriyorlar.