Ryzen 7 9800x3D'li sistem önerisi

Engin Güven

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle herkese selamlar, arkadaşlar. Ben bundan 10 sene önce bir sistem toplamıştım. Biraz güncelleme yapsam da artık yeni sisteme geçme zamanı geldi ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

İşlemci: AMD Ryzen 7 9800x3D.

Anakart: MSI MAG B850 Tomahawk.

RAM: G.Skill F5-6000J3038F16GX2-TZ5nr 30CL 6000 MHz RAM.

SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB.

Kasa: Phanteks XT Pro Ultra Black.

PSU: FSP VITA-850GM gen5, 850W 80+ Gold.

İşlemci soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB.

Bu sistemi toplamak istiyorum. Anakart sizce iyi mi? Bazı forumlarda MSI anakartların voltaj sorunu olduğu ile ilgili yazılar okudum. Bu anakart yerine ASUS TUF B850'de alabilirim. Ekran kartını sonra alacağım ve 5070 Ti düşünüyorum. Ekran kartını alana kadar eski ekran kartım olan MSI GTX 970 ekran kartını kullanmak istiyorum. Sistemde herhangi bir parçada uyum sorunu var mı? Bu sistemle GTX 970'i kullanabilir miyim? Cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Merhaba, geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Sınav sonuçlarından dolayı pek bakamadım foruma. Bütçe 55k ama biraz daha zorlayıp bu parçaları ınventus'tan almak istiyorum. Siz tabii ki "şart mı, neden?" diye soracaksınız. Yıllardır buradan alışveriş yapıyorum ve herhangi bir sıkıntı çıktığında çok ilgililer. 10 sene önce aldığım sistemde bile bir sıkıntı çıksa "getir bakalım" diyebiliyorlar. O yüzden bu siteden toplamayı düşünüyorum. Tabii bunun bazı dezavantajları da var; diğer sitelere göre daha pahalı ve mevcut parça sayısı fazla değil çok seçenek yok. Siz bu topladığım sistem hakkında ne düşünüyorsunuz.

Anakartı: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi yapın.
Sıvı soğutma DeepCool LS720 SE 360mm yapın varsa eğer şu an dışarıda olduğumdan bakamıyorum inventusa
SSD: Kingston Renegade ve ya Samsung 990 PRO yapın

Anakartı: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi yapın.
Sıvı soğutma DeepCool LS720 SE 360mm yapın varsa eğer şu an dışarıda olduğumdan bakamıyorum inventusa.
SSD: Kingston Renegade veya Samsung 990 Pro yapın.

Yanıtınız için teşekkürler. Anakartı dediğiniz gibi MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi yapabilirim. MSI MAG B850 Tomahawk yapmamın sebebi daha güncel bir anakart diye biliyorum sizin dediğiniz daha iyise onu alabilirim hatta bütçemi biraz daha zorlayıp MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi'da alabilirim.

Sitede fiyatları şu şekilde.

MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi: 12.200TL

MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi: 13.826TL

MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi: 14.700TL

Anakart konusunda maalesef pek bilgim yok. Soğutucu kısmına gelirsek sitede maalesef DeepCool LS720 SE mevcut değil. Almayı düşündüğüm Thermalright Phantom Spirit 120 SE bu işlemci için iyi değil mi? Ben 9800x3D'nin 7800x3D'ye göre daha iyi sıcaklık değerine sahip olduğunu görmüştüm. Yıllarca hava soğutma kullandım nocuta U12A'yı kardeşime vereceğim mecburen sıvı soğutucularda pompa arızası gibi yorumlar okumuştum. Hiç kullanmadığım için beni endişelendiriyor. Yine de siz sıvı soğutma al derseniz seçeneklere bakar sorarım yine size.

SSD konusuna gelirsek Kingston Renegade maalesef yok. Samsun 990 Pro var ve fiyatlar şu şekilde:

Samsung MZ-V9P1t0bw 990 Pro: 5370TL.

Kioxia Exceria Pro 1TB: 3150TL.

Aradaki fiyat farkına değer mi sizce bu arada çok uzun yazdım kusura bakmayın.

Yanıtınız için teşekkürler. Anakartı dediğiniz gibi MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi yapabilirim. MSI MAG B850 Tomahawk yapmamın sebebi daha güncel bir anakart diye biliyorum sizin dediğiniz daha iyise onu alabilirim hatta bütçemi biraz daha zorlayıp MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi'da alabilirim.

Sitede fiyatları şu şekilde.

MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi: 12.200TL

MSI MAG B850 Tomahawk Max Wi-Fi: 13.826TL

MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi: 14.700TL

Anakart konusunda maalesef pek bilgim yok. Soğutucu kısmına gelirsek sitede maalesef DeepCool LS720 SE mevcut değil. Almayı düşündüğüm Thermalright Phantom Spirit 120 SE bu işlemci için iyi değil mi? Ben 9800x3D'nin 7800x3D'ye göre daha iyi sıcaklık değerine sahip olduğunu görmüştüm. Yıllarca hava soğutma kullandım nocuta U12A'yı kardeşime vereceğim mecburen sıvı soğutucularda pompa arızası gibi yorumlar okumuştum. Hiç kullanmadığım için beni endişelendiriyor. Yine de siz sıvı soğutma al derseniz seçeneklere bakar sorarım yine size.

SSD konusuna gelirsek Kingston Renegade maalesef yok. Samsun 990 Pro var ve fiyatlar şu şekilde:

Samsung MZ-V9P1t0bw 990 Pro: 5370TL.

Kioxia Exceria Pro 1TB: 3150TL.

Aradaki fiyat farkına değer mi sizce bu arada çok uzun yazdım kusura bakmayın.

Bu anakarta o fiyatı vermek saçmalık o fiyat şaka mı?
https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,778720647.html X870 Aorus Elite fiyatına bir de asla almayın onu zorlayacaksan da site de yok ama bunu zorla.

X670E Gaming Plus yapın hocam tomahawk serisine ekstra para vermenize gerek yok. Samsung 990 PRO yapın hocam. Soğutma konusunda 9800x3d, 7800x3d'den daha serin çalışıyor. Thermalright Phantom Spirit iyi bir hava soğutmadır 9800x3d'ye yeter. Fakat ben sizin yerinizde olsam bütçem de genişken hem estetik görünüş açısından hemde işlemcinin daha serin çalışması için 360mm güzel bir soğutma alırdım. Yine tercih sizin.

Linux kuracaksanız Samsung 990 serilerinde bazen Firmware bug sorunları yaşanabiliyor, normalde iyi SSD de eski seriler kadar tavsiye edilmedi bu yüzden. Ha günceldir yeniler bir sorun yaşamazsınız muhtemelen de ben biraz önyargılı yaklaşıyorum 990'lara. Kioxia Exceria seçimi güzel.

Üst seviye performans sistemi alırken Inventus iyi bir tercih, ilgililer, eskiler, işlerini düzgün yapmaya özen gösteriyorlar.

X670E Gaming Plus yapın hocam Tomahawk serisine ekstra para vermenize gerek yok. Samsung 990 Pro yapın hocam. Soğutma konusunda 9800x3D, 7800x3D'den daha serin çalışıyor. Thermalright Phantom Spirit iyi bir hava soğutmadır 9800x3D'ye yeter. Fakat ben sizin yerinizde olsam bütçem de genişken hem estetik görünüş açısından hem de işlemcinin daha serin çalışması için 360mm güzel bir soğutma alırdım. Yine tercih sizin.

Merhaba SSD'yi Samsung MZ-V9P1t0bw 990 Pro ve anakartı MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi yapacağım. Soğutucu kısmına gelirsek benim için uzun ömürlü olması önemli hocam hiç estetik görünüş umurumda değil inanınki dediğim gibi ben sürekli sistem toplayan ya da sürekli parça yenileyen biri değilim pek. GTX 970'li ekran kartlı sistemimi 10 sene kullandım bunu da 10 sene kullanacağım muhtemelen o yüzden eğer olur diyorsanız Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB alacağım. Eğer sıvı soğutma çok daha iyi hem ömür hem performans konusunda diyorsanız şu seçenekler bütçemi zorlayıp alabileceğim.

Arctic Liquid Freezer II - 360 ARGB: 4021TL.

MSI MAG CoreLiquid M360 ARGB: 4556TL.

Cooler Master Masterliquid 360l Core ARGB: 4940TL.

MSI MAG CoreLiquid 360r V2 ARGB: 5565TL.

Arctic Liquid Freezer III 360: 5460TL.

Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB: 2215TL.

Linux kuracaksanız Samsung 990 serilerinde bazen Firmware bug sorunları yaşanabiliyor, normalde iyi SSD de eski seriler kadar tavsiye edilmedi bu yüzden. Ha günceldir yeniler bir sorun yaşamazsınız muhtemelen de ben biraz ön yargılı yaklaşıyorum 990'lara. Kioxia Exceria seçimi güzel.

Üst seviye performans sistemi alırken ınventus iyi bir tercih, ilgililer, eskiler, işlerini düzgün yapmaya özen gösteriyorlar.

Teşekkürler cevabınız için Ali hocam. Linux kullanmıyorum gerçi ama eğer.

Samsung MZ-V9P1t0bw 990 Pro iyi bir seçenekse onu alacağım.​

Son düzenleme:
Arctic Liquid Freezer III 360 çok çok çok iyi hocam fakat radyatörü kalın. Her 360mm destekleyen kasaya uymuyor. Kasanızın uyumluluğunu kontrol edin eğer sığıyorsa kesinlikle Arctic Liquid Freezer III derim.

Çok uzun yıllar kullanırsınız hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı