Ryzen 7 mi yoksa Intel i7 mi?

B7K

Decapat
Arkadaşlar ben Ryzen 7 2700 modelini düşünüyorum ısınma sıkıntısı için ise sıvı soğutmam mevcut fakat çoğu kişi "Ryzen serisi alma sürekli FPS dropları seviyorsan alabilirsin" tarzı mesajlar atıyorlar ve görüyorum. Onun haricinde parça kapıştırma yerinde ise Ryzen daha iyi olabilecek diye görüyorum. Bana yardımcı olabilecek var mı? Oyunlarda yüksek kalite ve deneyim yaşamak istiyorum FPS dropsuz.

Oynadığım oyun genel olarak PUBG tarzı olacak zaten ekran kartı ile tekli çekirdek isteyen oyunların arasındaki farkı kapatacaktır diye düşünüyorum. Yeni çıkan ve çıkacak oyunlar oynuyorum genel olarak
Eğer 1080P tercih edicekseniz ve yayın da yapmayacaksanız 8700K alınabilir. Ama işin içine render girecekse, yayın vb. Ryzen tercih edin derim.

2K ve 4K'da Ryzen 2700X ile 8700K FPS farkı fazla yok.
1080 ekran kartı var PC'de ona göre bir şey arıyorum bu yüzden 2'si arasında kaldım ben Ryzen 2700X tercih etmeyi düşünüyordum normalde hatta tercihim de oydu ama "FPS sıkıntısı, droplar, ısınma problemler, ömrü kısa" tarzı yorumlar alınca bir an geri çekildim.
Çoklu çekirdek avantajı ve kutunun içinden çıkan stok fanın kalitesi düşünüldüğünde Ryzen tercih etmeniz daha doğru olacaktır . Zaten tek çekirdek , oyun , performans farkını önemli ölçüde kapattı .
Fan sıkıntım olmaz sıvı soğutma olduğu için soğutma işlemlerinde sıkıntı yaşamam diye tahmin ediyorum
Zengin kutu içeriği, fiyat avantajı, uzun soket ömrü, Intel'in övündüğü oyun performansıyla arayı önemli bir ölçüde kapatması, Ryzen'in çoklu çekirdek performansında arayı iyice açması gibi sebeplerden dolayı Ryzen öneriyorum. Intel almak istiyorsanız 9.nesil işlemcilerini bekleyin. O çoğu kişiden kastınız kimse güzel güzel sallamış. Hiç takılmayın oralara.
Teşekkür ederim Ryzen +1 puanladım

Son düzenleme:
1. AMD Ryzen serisi Tek Çekirdek performansında Intel'den geride. (modelden modele değişir, Bazı modellerde Intel ile aynı.)

2. Intel Core serisi Çoklu Çekirdek performansında AMD'den geride.

3. Eğer sadece Oyun oynayacaksan ve 1080P Monitörün varsa Intel Core almanı tavsiye ederim.

4. Eğer hem Oyun oynayıp hemde Edit, Render, Parogramlama, Tasarım, Yayın vs. İşlerle uğraşacaksan AMD Ryzen almanı tavsiye ederim.

(Yanlışım varsa düzeltin.)

Son düzenleme:
Ryzen 7 2700X vs i7 8700k olarak bakarsak ikiside 3000 TL civarında
-Çoklu çekirdek performansında Ryzen 7 2700X önde, tekli çekirdekte i7 8700k.

-Ryzenin stok fanı var Intel'in "K" serilerinde fan yok.

Elimde sıvı soğutmam olsa i7 8700k almayı düşünürdüm şahsen.

Fakat DX12 destekleyen oyunlarda ryzen 7 2700X bir tık önde.

İntel alacaksan 9. Nesli beklemek daha mantıklı olur.
DX12 tam olarak ne bilmiyorum da?
1. AMD Ryzen serisi tek çekirdek performansında Intel'den geride. (modelden modele değişir, Bazı modellerde Intel ile aynı.)

2. Intel Core Serisi Çoklu çekirdek performansında AMD'den geride

3. Eğer sadece Oyun oynayacaksan ve 1080P Monitörün varsa Intel Core almanı tavsiye ederim.

4. Eğer Hem Oyun oynayıp hemde Edit, Render, Parogramlama, Tasarım vs. İşlerle uğraşacaksan AMD Ryzen almanı tavsiye ederim.

(Yanlışım varsa düzeltin.)
Şu anlık aklımda tek yapacağım çok nadir olarak otomatik video çekme programından kendi yeteneğimi ve neler yapabileceğimi denemek için edit yaparım ama yayıncılık falan zannetmiyorum ama oyun fazla fazla oynarım. Mesela yeni çıkacak oyunlardan bir çoğunun betası için mail bile attım.
Arkadaşlar sürekli oyun oynayacağım pek editle veya yayıncılıkla uğraşacağımı düşünmüyorum

Şu anlık aklımda tek yapacağım çok nadir olarak otomatik video çekme programından kendi yeteneğimi ve neler yapabileceğimi denemek için edit yaparım ama yayıncılık falan zannetmiyorum ama oyun fazla fazla oynarım. Mesela yeni çıkacak oyunlardan bir çoğunun betası için mail bile attım.
Arkadaşlar sürekli oyun oynayacağım pek editle veya yayıncılıkla uğraşacağımı düşünmüyorum
Monitörün çözünürlüğü ne?

Çoklu çekirdek avantajı ve kutunun içinden çıkan stok fanın kalitesi düşünüldüğünde Ryzen tercih etmeniz daha doğru olacaktır . Zaten tek çekirdek , oyun , performans farkını önemli ölçüde kapattı .
Ama sıvı soğutması olduğu için stok fanı kullanmaz uzun ömürlu olması için ryzen 7 2700X alabilir DX12 için ideal. Fakat i7 8700k günümüz için daha iyi Gta 5 DX12 desteklemiyor mesela.

Monitörün çözünürlüğü ne?
144 2k alacam yeni şimdiki 1680x1050
Ama sıvı soğutması olduğu için stok fanı kullanmaz uzun ömürlu olması için ryzen 7 2700X alabilir DX12 için ideal. Fakat i7 8700k günümüz için daha iyi Gta 5 DX12 desteklemiyor mesela.
GTA 5 oynayacağımı düşünmüyorum zaten Survival, Player Ground, MMORPG, Open World tarzı oyunlar oynuyorum
1080P monitör alacaksan 8700K veya 8700 2K ve iyi de RAM alırım sadece oyun değil render yayıncılık tarzı işler diyorsan 2700X
Yani oyunlar için önerin İ7 8700K

144 2k alacam yeni şimdiki 1680x1050

GTA 5 oynayacağımı düşünmüyorum zaten Survival, Player Ground, MMORPG, Open World tarzı oyunlar oynuyorum

Yani oyunlar için önerin İ7 8700K
Yok onu örnek olarak vermiştim çoğu oyun'un DX12 desteği yok önerim i7 8700k

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı