Verdiğiniz ayarları uyguladım sistem sorunsuz çalıştı 61.7'e kadar düşüş sağladım ddr5 için gayet iyi duruyor. voltaj olarak 1.450 girdim sizce nasıl değerler? Teşekkürler.
Verdiğiniz ayarları uyguladım sistem sorunsuz çalıştı 61.7'e kadar düşüş sağladım ddr5 için gayet iyi duruyor. voltaj olarak 1.450 girdim sizce nasıl değerler? Teşekkürler.
Arka plan boş. stabilite testi yaptığımda sorun çıkmamıştı yine yapacağım fakat fclk değerim 2100 değerinde bunu azaltmalı mıyım yoksa daha da arttırmak daha mı iyi sonuç verir? 75ns den sonra 61 ns bana gayet iyi geliyor evet bari 60'ın altında görmek daha iyi olabilirdi.
FCLK 2200'e çıkarıp denedim stress test esnasında sistem kitlendi bende 2100'e geri döndüm şu an stabil bir de ram değerini cl30 dan cl28'e düşürdüm, öbür alt zamanlayıcılarına dokunmadım bu şekilde de stabil çalışıyor şu an.
FCLK 2200'e çıkarıp denedim stress test esnasında sistem kitlendi bende 2100'e geri döndüm şu an stabil bir de ram değerini cl30 dan cl28'e düşürdüm, öbür alt zamanlayıcılarına dokunmadım bu şekilde de stabil çalışıyor şu an.
Hocam merhaba bir sorum daha olacak ben bu CL TIMING VS, ayarları yaptığımda windows sağlam çalışıyor saatlerce stabilite testi yapıyorum sorun yok oyunlarda da sorun yok, fakat pc'yi yeniden başlattığım zaman mavi ekrana düşüyor memory management hatasından dolayı bsod alıyorum en ufak cl değişikliğinde bile alıyordum saatlerce uğraştım çözemedim en son geardown ve powerdown ayarını tekrar enabled yaptım şimdi cl30 da bile stabil pc'yi yeniden başlatsam bile bsod'a düşmüyor. bu 2 ayar kapalı olunca neden bsod'a düşmesine neden oluyordu ki? stabiliyette problemde yoktu sadece pc'yi rebootlayınca memory management hatası alıyordum.
Merhaba, dediğiniz ayarı uyguladım geardown ve powerdown ayarlarını tekrar disabled yaptım şu an pc reboot atsa dahi bsod olmamakta teşekkürler, fakat pc açılışı çok uzadı bu sefer ortalama 1 dakika boyunca dram training yapıyor sanırsam. geç açılmasını önemsemiyorum stabil çalışıyor sorun yok.