Ryzen 7700 ve MSI B650 sisteme overclock nasıl yapılmalı?

İzmirli

Hectopat
Merhaba iyi seneler kurulumu bugün yaptım. Intel'den AMD geçtim soğutucum kule tipi olduğundan ayarları düşürmek istiyorum. Şu an Cinebench'te Max 75 görüyor. Hangi ayarları yapmalıyım? Şu an işlemci gücünü 65W yapma yerini bulamadım.

7700 zaten stok olarak cTDP'si 65W olan bir işlemci, tam yükte yaklaşık 88W civarı güç çeker ve 75 derece oldukça normal bir sıcaklık.

Curve optimizer kısmından negatif offset verip undevolt yapabilirsiniz, güç ayarlarını sabit tutup PBO açın ve curve optimizer kısmından all core -10 ile başlayın, stabil ise 5 çıkara çıkara tekrar test yapın. Silikon kaliteniz iyi ise -30 civarına kadar all core offset atayabilirsiniz.

Stabilitenizi Cinebench, OCCT, Prime95, CoreCycler, y-cruncher gibi uygulamalar ile test edin.

7700 zaten stok olarak Ctdp'si 65W olan bir işlemci, tam yükte yaklaşık 88W civarı güç çeker ve 75 derece oldukça normal bir sıcaklık.

Curve Optimizer kısmından negatif offset verip undevolt yapabilirsiniz, güç ayarlarını sabit tutup PBO açın ve Curve Optimizer kısmından all Core -10 ile başlayın, stabil ise 5 çıkarıp tekrar test yapın. Silikon kaliteniz iyi ise -30 civarına all Core offset atayabilirsiniz.

Stabilitenizi Cinebench, OCCT, Prime95, corecycler, y-cruncher gibi uygulamalar ile test edin.

Teşekkür ederim yarın deneyeceğim yazın dereceler illa artar ayarları yapayım dedim, GT301 kasam çok dar kaldı anakarta oturtana kadar canım çıktı indirimli kasa kovalıyorum :)

7700 zaten stok olarak Ctdp'si 65W olan bir işlemci, tam yükte yaklaşık 88W civarı güç çeker ve 75 derece oldukça normal bir sıcaklık.

Curve Optimizer kısmından negatif offset verip undevolt yapabilirsiniz, güç ayarlarını sabit tutup PBO açın ve Curve Optimizer kısmından all Core -10 ile başlayın, stabil ise 5 çıkara çıkara tekrar test yapın. Silikon kaliteniz iyi ise -30 civarına kadar all Core offset atayabilirsiniz.

Stabilitenizi Cinebench, OCCT, Prime95, corecycler, y-cruncher gibi uygulamalar ile test edin.

Çoklu çekirdek performansı düşüyor mu bu işlemde çoklu çekirdek lazımda.

Teşekkür ederim yarın deneyeceğim yazın dereceler illa artar ayarları yapayım dedim, GT301 kasam çok dar kaldı anakarta oturtana kadar canım çıktı indirimli kasa kovalıyorum :)
Sıcaklıklar sizi rahatsız etmesin, AM5 platformu genel olarak sıcak çalışan bir platform, ilk çıktığında ve hala 7700x gibi işlemciler 360mm AIO soğutucularla bile 90 derece ve üstünü görebiliyor.

Kendi sistemimde R7 7700'ü 100W cTDP (120W) 5.5GHz overclocklu olarak kullanıyorum. Full yükte yaklaşık 86 derecede duruyor.

Oyunlarda ise genelde 60 civarlarıda.

Çoklu çekirdek performansı düşüyor mu bu işlemde çoklu çekirdek lazımda.
Düşmez hatta arttırır, işemci frekans voltaj eğrisi değişeceğinden, örnek olarak 1.2V da 4.8GHz olacağı durumda 1.17V da 4.8GHz çalışır. 1.2V da daha yüksek bir frekans alırsınız.

Ryzen boost algoritması aynı zamanda sıcaklığa oldukça bağımlı olduğundan, işemci limite gelmese bile daha serin çalışır ise daha yüksek frekansa çıkmaya çalışacaktır.

Sıcaklıklar sizi rahatsız etmesin, AM5 platformu genel olarak sıcak çalışan bir platform, ilk çıktığında ve hala 7700X gibi işlemciler 360mm AiO soğutucularla bile 90 derece ve üstünü görebiliyor.

Kendi sistemimde R7 7700'ü 100W ctdp (120W) 5.5GHz overclocklu olarak kullanıyorum. Full yükte yaklaşık 86 derecede duruyor.

Oyunlarda ise genelde 60 civarları da.

Düşmez hatta arttırır, işlemci frekans voltaj eğrisi değişeceğinden, örnek olarak 1.2v da 4.8GHz olacağı durumda 1.17v da 4.8GHz çalışır. 1.2v da daha yüksek bir frekans alırsınız.

Ryzen Boost algoritması aynı zamanda sıcaklığa oldukça bağımlı olduğundan, işlemci limite gelmese bile daha serin çalışır ise daha yüksek frekansa çıkmaya çalışacaktır.

Precision Boost OverDrive'den 65 yazana çektim yanlış bir ayar mı? Yarın dediklerini uygulayacağım teşekkür ederim iyi seneler her şey istediğin gibi olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı