Teşekkürler yardımınız için bunları ekstra kontrol edeceğim. Konu açılışında yazdığım sorular hakkında bir fikriniz mevcut mu?
Basic seviyede dediklerimi yapmanız yetecektir. Eğer bilginiz yetersiz ise Curve Optimizer yapmanızı önermem.@MelihKesgin X99
1. cevap için nedendir bilmiyorum pc'yi ilk açtığımda BIOS'ta 5.05Ghz gördüm. Update yaptıktan sonra 4.2Ghz'ye düştü. Yani update öncesi boostlu çalışıyordu diyebilir miyiz ? Sizin dediğinize göre. En azından herhangi bir test ile 5.05Ghz'yi görmek istiyorum, hangi test ile bunu doğrulayabilirim.
2. cevap: Curve Optimizer için evet kullanmak istiyorum, fan ayarlarım vs. herşeyi bitirince yapacağım ama nasıl ? Şuanda PBO Enabled, Advanced yapınca menüde görünür hale geliyor. Ancak per core değilde All cores, Negative -15 gibi bir yapılanma düşünmüştüm risk almak istemediğim için. Bu riskli bir durum mu pekte bilgim yok eğer sizin varsa öğrenebilir miyim.
Hangi BIOS ayarlarım değişicek bu arada Fan vs. diğer herşey mi yoksa ?
Anladım. Eco Mod bir performans düşüsünü beraberinde getiriyor mu ? Birde siz Curve Optimizer yaptınız mı ?BIOS Update yapmadan önce clock hızını fazla görmüşsünüz, AMD yeni yayınladığı BIOS'larda X3D CPU'lar yanmasın etmesin diye SoC voltaj ayarını sabitledi. Takdir edersiniz ki X3D CPU'lar mimarisi gereği normal CPU'lara göre daha hassas. Yani biz kendimiz Eco Mod gibi ayarları hem CPU serin ve tehlikeden uzak çalışsın, hem de performanstan ödün vermesin diye yapıyoruz. AMD'de SoC voltajını aynı sebepten dolayı sabitliyor. Amaç işlemciyi korumak.
Dedikeriniz arasında sadece Eco Mod'u açmadım sanırım.Basic seviyede dediklerimi yapmanız yetecektir. Eğer bilginiz yetersiz ise Curve Optimizer yapmanızı önermem.Eğer benim söylediklerimi yapacaksanız önce BIOS ayarlarını default'a çekin, sonra işe koyulun. Ama derseniz ki ben illa Curve Optimizer yapacağım, o zaman detaylı Youtube rehber videoları izleyerek dikkatli bir şekilde yapın. Aksi takdirde büyük sorunlar yaşayabilirsiniz.
Anladım. Eco Mod bir performans düşüsünü beraberinde getiriyor mu? Bir de siz Curve Optimizer yaptınız mı?