Ryzen 7800x3D ve anakart alınır mı?

7800x3D'yi pek hedeflemene gerek yok.

Ryzen 5600 ile işe başla sen.

AM5'e geçecek parası varsa niye 5600 alsın? 7800x3D için illa 4090 takması gerekmiyor. Daha düşük bir GPU bile olsa 0 daboğaz korkusuyla ayarı istediği kadar düşürüp FPS'i kökleyebilir o işlemci ile. İstediği kartı da takar ileride. Bütçe 7800x3D için yetmese bile gider 7500F falan alır.

AM5'e geçecek parası varsa niye 5600 alsın? 7800x3D için illa 4090 takması gerekmiyor. Daha düşük bir GPU bile olsa 0 daboğaz korkusuyla ayarı istediği kadar düşürüp FPS'i kökleyebilir o işlemci ile. İstediği kartı da takar ileride. Bütçe 7800x3D için yetmese bile gider 7500F falan alır.

Elindeki PC'nin neresinden tutsan elinde kalıyor bir de EFT odaklı bakıyor gibi duruyor. DDR5'e yürünecekse bu alete komple yol verip hazır sistem baksın daha iyi.

Ya da o vakte kadar 5600 taksın geçsin. Hali hazırda 1600 ile ile 5600 arasında bile uçurum var, 7800X'ye doğrudan zıplamak yerine bir orta adım atsın derim öncesinde.

15 20 bin liraya sistem alıyorsunuz ama 500 liralık PSU'ya bağlıyorsunuz

Ryzen 5600 ile işe başla sen. GTX 1650 ile testini bulamadım ama şu Ryzen 5600'ün performansı hakkında fikir verecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

anladım teşekkür ederim, anakartımın kötü olduğunu biliyorum bir de ondan dolayı anakartı da değiştirmeyi düşündüm onun için bi öneriniz var mı?

Anladım teşekkür ederim, anakartımın kötü olduğunu biliyorum bir de ondan dolayı anakartı da değiştirmeyi düşündüm onun için bi öneriniz var mı?

Ben iki seçenek görüyorum.

1- BIOS güncelleyip Ryzen 5600 takviyesi yap. Anakart vb. hepsi kalsın.

2- Yok anakart değiştireyim, onu bunu yapayım diyorsan direkt sat bunu kendine sıfır hazır sistem bak. Komple değişmiş olsun.

Elindeki PC'nin neresinden tutsan elinde kalıyor bir de EFT odaklı bakıyor gibi duruyor. DDR5'e yürünecekse bu alete komple yol verip hazır sistem baksın daha iyi.

Ya da o vakte kadar 5600 taksın geçsin. Hali hazırda 1600 ile ile 5600 arasında bile uçurum var, 7800X'ye doğrudan zıplamak yerine bir orta adım atsın derim öncesinde.
tabi ben çok iyi bilmiyorum konulara çok hakim olamadığımdan iyi diye düşünüp sordum ama tabi böyle her parçayı değiştirmem gerekiyor o da beni biraz aşıyor, 20 bin kadar harcayıp toparlarım diye düşündüm ama öyle olmuyormuş.

Bir bütçe ortaya koyarsan daha kolay olur.
20 bin harcamayı düşünüyorum o kadar kullanabilirim.

Ben iki seçenek görüyorum.

1- BIOS güncelleyip Ryzen 5600 takviyesi yap. Anakart vb. hepsi kalsın.

2- Yok anakart değiştireyim, onu bunu yapayım diyorsan direkt sat bunu kendine sıfır hazır sistem bak. Komple değişmiş olsun.
bu da çok mantıklı bu sistemi satabilir miyim bilmiyorum ve ne kadar fiyat aralığındadır

7800X3D bu büçtede çok üst seviye kalıyor. Kendi sistemini elden çıkartıp 22-23 üstüne eklerim diyorsan AM5 tarafında 7500F ve güncel ekran kartlı bir sistem denk getirebilirsin.

20 bin harcamayı düşünüyorum o kadar kullanabilirim.
Bu kadar bütçen varsa direk 7500F alırsın, 7800X3D alırsan dengesiz acayip bir şey olur.
şu an kullandığım ekran kartı ile bu sistem yeterli olur mu?
20 tane 1650 taksan yine besler 7800X3D, o yüzden para israfı diyoruz. İlerde 4080 alacaksan başka tabi.

Senin yerinde olsam tüm sistemi satıp sıfırdan 7500F dizerdim, kalan parayla da 2. el düzgün bir kart alırdım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı