Ryzen 9 3900X vs Intel i9 9900K

AlperTT

Hectopat
3900X işlemcisinde SMT teknolojisi kapatıldığında 9900k'ya oyunlarda fark atıyor! Bilmeyenler için SMT kısaca Intel'deki hyperthreading'in AMD versiyonu.
Benchmark videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

-Sizce 3700x'te de aynı şekilde SMT kapatıldığında oyunlarda performans yükselir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 2700X SMT kapatıp denedim. Oyun da performans artışı oluyor ama stabil çalışmadığını gördüm. Bu anakart dan kaynaklıda olabilir. SMT kapatıldığında performans artışı olduğu gerçek. Ryzen 3000 serisi daha geliştirildiği için SMT kapatma fonksiyonu daha stabil hale gelmiştir.

Bu test ne kadar doğru, ne kadar yanlış, bilinmez. Sağlam bir test kanalından görene kadar inanmakda doğru olacağını sanmıyorum.

AMD teknolojisi çok yeni bu cevabı birkaç ay sonra verebilirim. Henüz 3950X'in oyun performansını bile bulamadım.

Hyper-Threading'i kapattığında neden, nasıl fark atabiliyor ki? Saçma değil mi ?
Tekli çekirdek performansı artıyor dostum. Oyunlarda genel olarak artı ama iş programlara gelince tam tersi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…