Ryzen 9 5900X ile MSI B450-A PRO kullanımı

Eğer daha fazla bütçe yoksa 5800X alıp X570 anakart alın. Bütçeniz varsa X570 + 5900X alın. B450 chipsetiyle bu işlemciyi kullanmak komik olur.
Açıkçası işlemci için kendi işlemcimi dahi satacağım yani ek bir gideri şuan karşılayamam.
Zorlamaktan kastınız nedir? Aslında öğrenmek istediğim bu, aklımda 9 3900x vardı fakat kendimi zorlayarak 5900x düşündüm.

Fakat siz B450 bir kart ile kullanınca bu kadar performans alabilecek misiniz? İşte asıl sıkıntı o.

B450 A-PRO'nun VRM'leri giriş seviye sayılmaz, giriş seviye modeller daha çok B450M S2H ve B450M A-PRO veya A-PRO Max'lerdir. B450A PRO, o yonga setinin iyi modelleri arasında yer alıyor, VRM kalitesinin çok başarılı olduğu söyleniyor hâla.

İşlemciye overclock vs yapmazsanız sorun olmaz, var diyen varsa gelip açıklasın ya da video vs atsın bakalım sorun var mı yok mu? Yok efendim giriş seviyesi anakarta o işlemci olmaz, adam overclock vs yapacağım yazmamış neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz, kaynak ne?

Sorun var, biraz bekleyin videolu olarak atacağım. O kart 3900X ile kullanılırken bile çok ısınıyor.

Bildiğim kadarıyla MSI B450-A Pro, VRM olarak MSI B450 Tomahawk ile birebir aynı. Bu nedenle sorun olacağını sanmıyorum fakat ne kadar verimli olur bilemem.
Yanlışım varsa düzeltiniz.

Zorlamaktan kastınız nedir? Aslında öğrenmek istediğim bu. Aklımda 3900X vardı. Fakat kendimi zorlayarak 5900X düşündüm.
Anakartlar, tüm devre elemanları için stabil bir birliktelik sağlamaktalar. Fiyat arttıkça VRM kalitesi, parça seviyesi, yeterlilik gibi hususlarda da gelişme oluyor. Sonuçta MSI'ın MEG serisi boş yere çıkmıyor. Ciddi oranda güçlü bir işlemci, yük altına girdiğinde ısınmakla birlikte bağlı olduğu anakarttan da destek alır. O yüzden ayakları yere basan bir anakart ile uzun kullanım durumu önemlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…