Ryzen 9 5900X ile MSI B450-A PRO kullanımı

Eğer daha fazla bütçe yoksa 5800X alıp X570 anakart alın. Bütçeniz varsa X570 + 5900X alın. B450 chipsetiyle bu işlemciyi kullanmak komik olur.
Açıkçası işlemci için kendi işlemcimi dahi satacağım yani ek bir gideri şuan karşılayamam.
Böyle bir kullanımı size kimse önermez. Aşırı güçlü bir işlemci ile giriş seviyesi bir anakart için en fazla "geçici süreyle" kullanmanız tavsiye edilebilir. Kağıt üstünde destek var çünkü B450 bir anakart ama pratikte zorlamamak gerek.
Zorlamaktan kastınız nedir? Aslında öğrenmek istediğim bu, aklımda 9 3900x vardı fakat kendimi zorlayarak 5900x düşündüm.

AMD Ryzen 7 5800X - average CPU mark - 28700.
AMD Ryzen 9 5900X - average CPU mark - 39493.

Score farkları çok hocam.

Destek görünüyor sanırım.

RYZEN 9Vermeer100-0000000615900X1003.7GHz6MB64MBN/A105N/A

Fakat siz B450 bir kart ile kullanınca bu kadar performans alabilecek misiniz? İşte asıl sıkıntı o.

Böyle bir kullanımı size kimse önermez. Aşırı güçlü bir işlemci ile giriş seviyesi bir anakart için en fazla "geçici süreyle" kullanmanız tavsiye edilebilir. Kağıt üstünde destek var çünkü B450 bir anakart ama pratikte zorlamamak gerek.

B450 A-PRO'nun VRM'leri giriş seviye sayılmaz, giriş seviye modeller daha çok B450M S2H ve B450M A-PRO veya A-PRO Max'lerdir. B450A PRO, o yonga setinin iyi modelleri arasında yer alıyor, VRM kalitesinin çok başarılı olduğu söyleniyor hâla.

Merhaba,

Şu an stabil çalışan Ryzen 5 2600X ve B450A PRO sistemim sıvı soğutma ile kullanımımdadır. Fakat hem iş hem oyun aynı anda olduğumda işlemci kullanımım %100 olmaktadır ve donma takılmalar yaşamaktayım. OC vs. yapmıyorum zaten işlemci frekansı kendi kendine yükseliyor.
Sadece iş için %90 kullanımda olan işlemcinin yerine Ryzen 9 5900X almayı planlıyorum. Anakart sitesinde destek görünüyor fakat darboğaz vs. gibi yorumlar okudum pek de anlamadım. Sorun yaşar mıyım? Performanslı çalışmaz mı?

Ryzen 5 2600X.
MSI B450A PRO.
24 GB (3x8) 3200 G.Skill
XPG 250GB M.2 SSD.
650W Power.

İşlemciye overclock vs yapmazsanız sorun olmaz, var diyen varsa gelip açıklasın ya da video vs atsın bakalım sorun var mı yok mu? Yok efendim giriş seviyesi anakarta o işlemci olmaz, adam overclock vs yapacağım yazmamış neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz, kaynak ne?

İşlemciye overclock vs yapmazsanız sorun olmaz, var diyen varsa gelip açıklasın ya da video vs atsın bakalım sorun var mı yok mu? Yok efendim giriş seviyesi anakarta o işlemci olmaz, adam overclock vs yapacağım yazmamış neye dayanarak bunu söyleyebiliyorsunuz, kaynak ne?
Sorun var, biraz bekleyin videolu olarak atacağım. O kart 3900X ile kullanılırken bile çok ısınıyor.

Zorlamaktan kastınız nedir? Aslında öğrenmek istediğim bu. Aklımda 3900X vardı. Fakat kendimi zorlayarak 5900X düşündüm.
Anakartlar, tüm devre elemanları için stabil bir birliktelik sağlamaktalar. Fiyat arttıkça VRM kalitesi, parça seviyesi, yeterlilik gibi hususlarda da gelişme oluyor. Sonuçta MSI'ın MEG serisi boş yere çıkmıyor. Ciddi oranda güçlü bir işlemci, yük altına girdiğinde ısınmakla birlikte bağlı olduğu anakarttan da destek alır. O yüzden ayakları yere basan bir anakart ile uzun kullanım durumu önemlidir.

Fikir olması için şöyle bir video paylaşıyorum, video içeriğinde benchmark testleri de bulunmakta.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı