Çözüldü Ryzen 9 5900X sistem klavye ve mouse pasif hale geliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MMert_1

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar, geçen hafta sonu yeni bir PC aldım. Ancak ara sıra mouse, klavye kapanıyor ve RGB Fan'ların renk değiştirmesi duruyor.
Sistem bilgilerim:
RTX 3060 Ti.
AMD Ryzen 9 5900X.
32 GB RAM (16x2)
1 TB SSD (500x2)
ROG STRIX B550-XE Gaming
Cooler Master Masterliquid ML240l V2 RGB LED sıvı soğutma sistemi.
Cooler Master Masterbox TD500 mesh 4x120mm ARGB LED fanlı.

Ve.

Power Supply Corsair tx-m serisi TXM750 80 Plus Gold (750 Watt)

Sizce Power Supply sistem için yetersiz mi yoksa başka bir sorun mu var?

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam yine de ben bir baktırın derim sonuçta o kadar para vermişsiniz.

Tamam hocam teşekkürler.

PSU yeterli. Ama bu sorunun PSU veya başka bir parçadan kaynaklanmadığı anlamına gelmiyor.

Klavye ve farenin USB girişini alt girişlere taktım. Sanırsam yukarıda BIOS ile alakalı bir kablo girişi de var ve orada bazen anakart sıkıntı çıkarıp yaşadığım sorun oluşuyor. USB'leri aşağıdaki girişe takınca sorun düzeldi. Bilgisayarı kullanmaz haldeyken 5 dakika geçmeden oluşan sorun 30 dakika geçmesine rağmen oluşmadı. Kullanırken zaten sorun oluşmuyordu. Yanıtların için teşekkürler.
Merhabalar, geçen hafta sonu yeni bir PC aldım. Ancak ara sıra mouse, klavye kapanıyor ve RGB Fan'ların renk değiştirmesi duruyor.
Sistem bilgilerim:
RTX 3060 Ti.
AMD Ryzen 9 5900X.
32 GB RAM (16x2)
1 TB SSD (500x2)
ROG STRIX 2590-F Gaming Wi-Fi
Cooler Master Masterliquid ML240l V2 RGB LED sıvı soğutma sistemi.
Cooler Master Masterbox TD500 mesh 4x120mm ARGB LED fanlı.

Ve.

Power Supply Corsair tx-m serisi TXM750 80 Plus Gold (750 Watt)

Sizce Power Supply sistem için yetersiz mi yoksa başka bir sorun mu var?

Z590+Ryzen 9 5900X nice sistem.

Hocam sanırım anakartınız Z590. O anakart Intel için değil mi ben mi yanlış biliyorum?

Son düzenleme:
Bu donanımlar anakarta mı bağlı? Yoksa kasaya mı? USB soketlerinin sağlam olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, aygıt yöneticisinden USB girişlerinin güç yönetimi ayarlarını kontrol edin, "Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın." seçeneği aktif olabilir.
Z590+Ryzen 9 5900X nice sistem.
İyimser olarak, yanlış yazdığını varsayıyorum.

Bilgisayarı Vatan'da toplattım uygunluğuna bakıyorlar.

Hocam bir soru soracağım o sistem nasıl çalışıyor bir daha düşünün bu işte bir terslik yok mu Z590 Intel'in 11 nesil işlemcileri için yapılmış bir anakart ama siz AM4 soket tipi kullanan Ryzen 9 5900X işlemcisini taktığınızı iddia ediyorsunuz.

Hocam sanırım anakartınız Z590. O anakart Intel için değil mi ben mi yanlış biliyorum?
Faturaya öyle yazmışlar fakat BIOS'tan bakınca ROG Strix B550-XE Gaming gözüküyor
Hocam pinler farklı sabaha kadar kontrol etsinler. O işlemciyi o anakarta takamazsınız.
ROG Strix B550-XE Gaming gözüküyor BIOS'tan baktım faturaya farklı yazmışlar sanırsam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı