Ryzen 9 7900x3D - 4080 Super sistem nasıldır?

Bütçe
80000-110000
Son bır öneri de ben yapayım madem.
RAM'ları Lexar ares yap, SSD'yı Adata Legend, PSU'yu FSP1000W Gold sogutucuyu da Thermalright frozen notte 240 yap. 105, 5K tutuyor. 4090 GPU'lu sistem.4.5 k ekıpmanlara yeter.

RAM'ları Lexar ares yap, SSD'yı Adata Legend, PSU'yu FSP1000W Gold sogutucuyu da Thermalright frozen notte 240 yap. 105, 5K tutuyor. 4090 GPU'lu sistem.4.5 k ekıpmanlara yeter.
4.5K'ya hangi ekipmanı alcak 4090 sisteme hocam :D

4090'a gidip 1080p monitör alamıyosun şuan o bütçe ile.

Tam GPU God sistem olmuş diğer ekipmanlar biraz çalkantılı teşekkürler öneri için eline sağlık hocam.

Ben NVIDIA 5 serisi çıkması bu kadar yakınken bu bütçelere üst seviye ekran kartı tercih edilmesi taraftarı değilim. Ekran kartı hariç sistemin bütün bileşenleri üst seviye dizip ekran kartını ikinci el 3060 Ti 6700 XT gibi bir kart seçilebilir. 5 serisi çıkana kadar iyi seviyede idare eder, ben 5 serisinin 3'teki gibi büyük bir sicrayis yapacağına inanıyorum o yüzden beklenmeli. 2080 Ti alanların yaşadığı hayal kırıklığını hatırlayın.

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/844KXP37

83 BİN yapıyor.

Hepsi 112 bin TL.

Şu an zaten oyunlar yeni yeni 14-15 kullanıyor ki 8'den 16'ya geçmek bile 5-6 sene sürdü ki daha hala 32'ye geçiş aşamasındayız en az 4-5 sene 32 GB RAM gayet yeterli olacaktır.

Ondan sonra da zaten parça değişmek isteseniz muhtemelen DDR6 platformuna geçiş yapmış oluruz.

Bunu uzun zaman sistem toplamış biri olarak söylüyorum. 4090 sistem dizip dandik klavye ve mouse ile oynayınca hiçbir zevk vermiyor oyun. Bana 4090 sistem ama dandik ekipman veya 4070 Ti sistem kaliteli ekipman mı deseler 4070 Ti kaliteli ekipmanı tercih ederim. Bilgisayar kullanma deneyimini acayip değiştiriyor ekipman oyunları rahat oynadıktan sonra.

Gerçekten çok güzel bir sistem olmuş ellerine sağlık. Ben şöyle güncelledim diyelim;

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/PHEK4JJN

Monitörün 4k 144hz olmasını ileriye dönük olarak tercih ettiğinizi düşünüyorum. FHD veya 2K ya bağlı kalmamak için doğrudur umarım.
Bir de klavye olarak numpad bölümü olan önerebilirsen çok memnun olurum. Teşekkürler tekrardan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gerçekten çok güzel bir sistem olmuş ellerine sağlık. Ben şöyle güncelledim diyelim;

https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/PHEK4JJN

Monitörün 4k 144hz olmasını ileriye dönük olarak tercih ettiğinizi düşünüyorum. FHD veya 2K ya bağlı kalmamak için doğrudur umarım.
Bir de klavye olarak numpad bölümü olan önerebilirsen çok memnun olurum. Teşekkürler tekrardan.
Bence M2 SSD sonradan alabilirsiniz çünkü anakartta 3 tane m2 slotu var hocam. Yetmediğini düşündüğünüz yerde tekrar alırsınız Şuan direk 2k alıp bütçeye okadar yük bindirmeye gerek duymuyorum.

Ben NVIDIA 5 serisi çıkması bu kadar yakınken bu bütçelere üst seviye ekran kartı tercih edilmesi taraftarı değilim. Ekran kartı hariç sistemin bütün bileşenleri üst seviye dizip ekran kartını ikinci el 3060 Ti 6700 XT gibi bir kart seçilebilir. 5 serisi çıkana kadar iyi seviyede idare eder, ben 5 serisinin 3'teki gibi büyük bir sicrayis yapacağına inanıyorum o yüzden beklenmeli. 2080 Ti alanların yaşadığı hayal kırıklığını hatırlayın.

Şu an elimde GTX1070 mevcut acaba 5000 serisi çıkana kadar idare etsem mi diye düşünmüyor değilim. Sizin görüşünüz nedir acaba?

Klavye iyi bir klavye numpad tercih ediyorsanız da

Ben ekipman deyince, klavye, Mouse, kulaklık anlıyorum. Monitör dahil değil. Ayrıca 2K monitör de ıs görür.

2K düzgün bir monitör 11K'dan başlıyor. Gene bütçesinin 20 BİN TL üstüne çıkması lazım 4090 için.

Bence M.2 SSD sonradan alabilirsiniz çünkü anakartta 3 tane M.2 slotu var hocam. Yetmediğini düşündüğünüz yerde tekrar alırsınız şu an direk 2K alıp bütçeye o kadar yük bindirmeye gerek duymuyorum.

Evet sonradan yükseltilebilir olması mantıklı. Bu arada klavyeye aşık oldum herhalde. Numpad artık sorun değil benim için 😅 Ek olarak şu an elimde GTX1070 var sizce 5000 serisi çıkana kadar idare edebilir miyim? Hatta ekran kartını dahil etmeden bir sistem toplasanız nasıl olurdu acaba teşekkürler tekrardan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı