Arkadaşlar merhaba.
Ryzen 9 9950.
ASUS ProArt X870e Wi-Fi
G.Skill 2x48 6000MHz DDR5 AMD için. Asus TUF Gaming-850G 80+ Gold 850W ATX 3.1 Power Supply.
Donanım konusunda çok bilgim yok, ilk defa AMD sistem yaptım neden yaptığımı da bilmiyorum, bağlantıları sakin sakin yaptım, açma kapama düğmesine bastığımda kasadaki tüm fanlar çalışıyor, RAM üzerindeki ışık yanıyor, anakartın boot ışığı test filan hiç yanmıyor, anakartta hiç ışık yok, monitöre filan görüntü gelmiyor, hem onbord çıkış hem harici ekran kartı denedim, defalarca BIOS pilini değiştirdim, bağlantıları sökük taktım ama nafile, bu arada kasa açma kapama düğmesi açma haricinde kapama için kullanılamıyor.
Sorun ne olabilir arkadaşlar, yardımcı olursanız sevinirim?
Ekran kartının güç giriş yerini tam oturtamamış olabilirsin onu tam takmayı dene
Ya da en kötü ihtimal işlemciyi takarken pinleri yamultmuş olabilirsin onda da işlemci değiştirmek gerek.
RAM'lerin ışığı yanıyorsa RAM'lerde bir şey yok zaten. Ekranda uyarı falan veriyor mu açıldığında PC.
PC açılmıyor, açma kapama düğmesi sadece remlerin renkli ışıklarını ve kasa fanlarını açıyor, tekrar bastığımızda kapaması gerekir onu da yapmıyor. Ekrana hiç görüntü gelmiyor, bios ekranı filan yok...
Normalde bilgisayar açılırken CPU, DRAM, VGA, BOOT ışıkları sırayla yanar, bende hiç bişey olmuyor.
Kendim kullanacağım için başkasına güvenemedim, çok kibar davranmıyorlar.
işlemci sıkıntısı olsa elektrik gelir mi kasaya, yada arızalı olsa cpu error tarzı mesajlar vermez mi sistem?
Built for creators, ProArt X870E-Creator WiFi features ASUS AI technologies, PCIe® 5.0, DDR5 slots, dual USB4®, 10 Gb & 2.5 Gb LAN, WiFi 7 and four M.2 slots