Ryzen ile MSI anakart alınır mı?

göktuğ yazar

Hectopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Doktor
Merhaba arkadaşlar, benim işlemcim R5 1600 ve anakart olarak MSI Tomahawk modelini çok beğendim. O yüzden onu almaya karar verdim. Ancak Technopat sosyal de dahil olmak üzere bazı forumlarda MSI anakart almayın tavsiye edilmiyor deniyor.

Koskoca markada Ryzen serisi uyumluluğu yok mu yani?

BIOS güncellemeleri ile sorunlar aşıldı deniyor. Ancak gerçekten büyük bir sıkıntı verir mi ? Merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım Tomahawk alacağım. Çünkü Gigabyte da RAM tanıma sıkıntısı çıkıyormuş. Yabancı sitelerde Gigabyte alıyorsanız bire bir uyumlu olması gerekli yazıyorlar.

Onun anakartla cok alakasi yok sanirim. Agesa guncellemesini amd ureticilere dagitti ve msi in sitesinden indirdim biosu. 2133 de calisan ramlerim 2933 de calismaya basladi. Hersey autoda oldugu icin dogru profili bulana kadar 2-3 kez reset atarak basliyor. Dogru degerleri manuel girsek sikinti olmayacak ama o kadar bilgim yok. Bende 2800 de calistiriyorum ramleri, tek seferde aciliyor pc. Anakartim msi b350m gaming pro ramler 2x8 3000 mhz corsair.

Aynen bende 3000 Mhz kullanacağım. Sizce MSI alıp 3000 Mhz olan bir RAM mi ? Yoksa Gigabyte alıp 2666 Mhz olan bir RAM mi almalıyım ?
3000 MHZ MSİ alabilirsiniz, BİOS güncellemesi ile düzeltirler öyle sorunları. Ama ASUS PRİME B350-PLUS da alabilirsiniz, son BİOS güncellemesi ile RAM'ler sorunsuz çalışıyormuş.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı