Ryzen İşlemci için RAM Takviyesi Yapılmalı mı?

zyt7841

Centipat
Ryzen 5 2600 işlemci ile sistem yükselteceğim ancak takıldığım bir nokta var. Herkes Ryzen serisi işlemcilerde RAM'ın büyük bir etkisi olduğunu söylüyor. Sizce mevcut 8 GB 2400 MHz RAM'den bir tane daha takıp 8x2 yapmam mı mantıklı olur yoksa tek başına 3200 MHz RAM takmam mı?

Anakartın desteklediği ölçüde 2bin serisi Ryzen'ler için Dual 3000MHz - 3200MHz RAM kullanmalısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
2133 den 3200 e geçtim. Oyunlarda akıcılık geldiğini söyleyebilirim. Muazzam bir fark beklemeyin. Ancak benim ekranımda delaylar oluyordu. Artık olmuyor daha akıcı.

Öneriler için teşekkürler. 8x2 3200 MHz Dual Channel RAM takmaya karar verdim ancak bunun için bir süre beklemem gerekiyor. Yeni RAM'ları takana kadar 8 GB 2400 Mhz RAM-R5 2600 ikilisi takılma gibi sorunlar çıkartmaz değil mi? Güncel oyunlardan ziyade daha çok video edit programlarıyla ve aman aman sistem istemeyen oyunlarla vakit geçiriyorum.
Eğer Ryzen sistem 16 GB olmadan performanssız olur diyorsanız yukarıdaki gibi beklemeli bir yükseltme yapmak yerine 1200 TL bütçe ile direk R5 1500x-2x8 2400 MHz'yi düşünebilirim. Hangisini tavsiye edersiniz?

Öneriler için teşekkürler. 8x2 3200 MHz Dual Channel RAM takmaya karar verdim ancak bunun için bir süre beklemem gerekiyor. Yeni RAM'ları takana kadar 8 GB 2400 Mhz RAM-R5 2600 ikilisi takılma gibi sorunlar çıkartmaz değil mi? Güncel oyunlardan ziyade daha çok video edit programlarıyla ve aman aman sistem istemeyen oyunlarla vakit geçiriyorum.
Eğer Ryzen sistem 16 GB olmadan performanssız olur diyorsanız yukarıdaki gibi beklemeli bir yükseltme yapmak yerine 1200 TL bütçe ile direk R5 1500x-2x8 2400 MHz'yi düşünebilirim. Hangisini tavsiye edersiniz?
Ekran kartın iyiyse takılma olmayacaktır gibi geliyor. Bekle al o takılmalar belki sadece bende olmuştur ve nedeni ekran kartıdır ram ile ufak bir destekleme yapınca düzelmiş olabilir. Gözünü korkutmasın. 1050ti gerçekten eski bir ekran kartım var :)

Hocam bende ondan bir tık düşük 1050 var ama anlık fps droplarının ekran kartıyla ilgili olduğunu sanmıyorum gereksinimlerinin çok üstünde olduğum oyunlarda bile anlık fps dropları olabiliyor nedeni yetersiz işlemci,darboğaz diye tahmin ediyorum

Onun yerine 1 tane daha 8 GB 2400 MHz RAM alman daha mantıklı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı