Ryzen işlemci mi daha uzun ömürlü Intel mi?

theHashCampo

Kilopat
Merhabalar ben yakın bir süre içinde bilgisayar toplayacağım. 1000 - 2000 TL arası bir fiyat aralığında işlemci almayı düşünüyorum ancak tek sorunum Intel mi Ryzen mi? Bana gerekli olan performans ve uzun ömürlü olması. Kullandığım süre boyunca sıkıntı çıkarmayacak. MSI RTX 2070 6 GB bir ekran kartı kullanacağım. Sizce Intel mi Ryzen mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda daha güncel olması sebebi ile ryzen 3000 serisi daha geleceğe dönük olacaktır kanaatindeyim,ancak iki markanın da ürünleri birbiriyle aynı segmentte olduğu sürece geleceğe yatırım konusunda eşitlerdir sanıyorum.

Şunu söyliyeyim; bozmak için uğraşmadığınız sürece bir işlemci 20 yıl bile dayanabilir. O yüzden kullanım ömründen çok, çekirdek sayısı ve hızları, fiyatı, sıcaklığı daha önemli etkenlerdir. O fiyat aralığında en mantıklı seçenek Ryzen 3600 olacaktır benim şahsi düşüncem.

Şunu söyliyeyim; bozmak için uğraşmadığınız sürece bir işlemci 20 yıl bile dayanabilir. O yüzden kullanım ömründen çok, çekirdek sayısı ve hızları, fiyatı, sıcaklığı daha önemli etkenlerdir. O fiyat aralığında en mantıklı seçenek Ryzen 3600 olacaktır benim şahsi düşüncem.
Ryzen 5 3600x almayı düşünüyorum ısınma problemi yaşamak istemiyorum sizce nasıl bir işlemci ?

Ryzen 5 3600x almayı düşünüyorum ısınma problemi yaşamak istemiyorum sizce nasıl bir işlemci ?
Ben 3600 almanızı öneririm oyun oynayacaksanız sadece. Isınma problemi değil de son zamanlarda Windows 10 ile bir uyumsuzluk sorunu vardı. Giderildiyse gayet güzel işlemciler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı