Ryzen işlemci önerisi

Veyrn

Hectopat
Uzun bir süre ekran kartı alamayacağım. Bu yüzden 5 3400G almayı düşünüyorum fakat 3 3200G alır isem daha iyi bir anakart veya daha iyi bir RAM alabilirim. İnternette o.c yapılmış 3 3200G'nin 5 3400G'yi FPS'te yakaladığını gördüm bu yüzden 3 3200G daha mantıklı geliyor fiyat performans açısından ve diğer parçaları yükseltebileceğim için 3 3200G daha mantıklı geldi. Veya 3 2200 alıp hem anakartı hem de diğer parçaları yükseltebilirim ama performans kaybım ne kadar olur emin değilim. Sizin tavsiyeniz ne yönde olur?

Ayrıca 3 3200G aldığımı farz edersek AMD'nin kendi stok soğutucusu o.c yaptığım halde yeterli olur mu?

Sistemde her türlü çift kanal toplamda 16 GB RAM bulunacak.

4000G serisini mi beklemeliyim ama daha hangi anakartları destekleyecek ya da fiyatları nasıl olacak hiçbir bilgi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 3400G alırsam Gigabyte S2H.
R3 3200G alırsam Gigabyte Aorus Elite.
RAM her türlü 16 GB olacak indirimlerden en yüksek MHz değerine sahip olanı almaya çalışacağım.

İleri de ekran kartı aldığımda Ryzen G serisi işlemciyi satıp örnek verecek olursam Ryzen 5 3600 alıp o şekilde devam edeceğim.
Güç kaynağı 550W +80 Plus olacak kasa kablolama yapabileceğim en ucuz kasayı almaya çalışıcam SSD yok şu an aklımda ama ucuz markalara kaçmamaya çalışacağım.
Yalan söylemek gibi olmasın alıcağım kasanın içinin güzel gözükmesini istiyorum o yüzden R3 3200G+Aorus Elite kombosunu daha çok tutuyorum.

R5 3400G alırsam Gigabyte S2H.
R3 3200G alırsam Gigabyte Aorus Elite.
RAM her türlü 16 GB olacak indirimlerden en yüksek MHz değerine sahip olanı almaya çalışacağım.

İleri de ekran kartı aldığımda Ryzen G serisi işlemciyi satıp örnek verecek olursam Ryzen 5 3600 alıp o şekilde devam edeceğim.
Güç kaynağı 550W +80 Plus olacak kasa kablolama yapabileceğim en ucuz kasayı almaya çalışıcam SSD yok şu an aklımda ama ucuz markalara kaçmamaya çalışacağım.
Yalan söylemek gibi olmasın alıcağım kasanın içinin güzel gözükmesini istiyorum o yüzden R3 3200G+Aorus Elite kombosunu daha çok tutuyorum.
3200G alın. Çünkü ileride R5 3600 almayı düşündüğünüzü belirtmişsiniz. İleride upgrade içinde güçlü bir anakart her zaman daha iyidir. Sadece kasa ve PSU için bütçeniz nedir?

Eğer 3600 almam çok uzun sürer diyorsanız 3400G alın. İleride güzel bir fiyattan okutup üstüne para ekleyip alırsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı