itunahan95
Megapat
Daha fazla
Sadece işlemci için Ddr5'e geçmek benim için mantıklı gelmiyor. Ramlerim de yeterli. Sanırım en mantıklısı bu seçenek.Anakart ve belleklerini satarak DDR5'e geçebilirsin ama AM4'de oyun için 5700X3D al geç. 5800X falan düşünmene gerek yok.
Sadece işlemci için Ddr5'e geçmek benim için mantıklı gelmiyor. Ramlerim de yeterli. Sanırım en mantıklısı bu seçenek.
Bu x3d olayı tam olarak nedir? Özet geçebilir misiniz? Çünkü normal sürümleri ile bu sürüm arasında çok fazla fiyat farkı var.
Çok teşekkürler. O zaman 5700x3d en mantıklı seçim olacak benim için.Kısaca önbelleğin katmanlar hâlinde üst üste dizilerek daha yüksek boyutlara çıkarılabilmesi. Önbellek boyutu online oyunlarda performans kısmında en fazla fark ettiren etkenlerden birisi, onlar da bunu iyi yapıyor. Çekirdek hızı 4.10 GHz olmasına rağmen özellikle online oyunlarda 5800X'den daha yüksek performans vermekte.
5700X, 5800X'in kısılmış versiyonuyken 5700X3D, 5800X3D'nin kısılmış versiyonu. Bu kısma sadece çekirdek frekansı kısmında ve pek de önemli değil.
Ben yine de DDR5'e geçmeyi düşünürdüm.
Eğer işlemciyi aldıktan sonra problem olursa dediğiniz şekilde yaparım. İşlemci zaten diğer parçalara göre daha aşağıda kalıyordu. Problem çıkarsa diğer parçaları da yavaş yavaş yenilerim artık.Kaliteli bir anakarta sahip olduğundan AM4'te kalabilirsin tabii ki. Tabii FPS drop işlemcinin güçsüz kalmasından kaynaklı olmayabilir. İlk önce işlemci, bellek ve ekran kartı kullanım ve sıcaklıklarını incelemeni öneririm. Eğer herhangi bir problem gözükmüyorsa bu üç bileşene ve PSU'ına stres testi uygulamanı öneririm.
Eğer işlemciyi aldıktan sonra problem olursa dediğiniz şekilde yaparım. İşlemci zaten diğer parçalara göre daha aşağıda kalıyordu. Problem çıkarsa diğer parçaları da yavaş yavaş yenilerim artık.