Ben masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum ve masaüstü sistem tavsiyeleri ekim ayının üst seviye oyun F/P başlığı altındaki bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. Ryzen işlemciler ile ilgili birkaç yerde bazı sorunlar olduğunu okudum ve kaygılandım. Bilgisayarlar parçalarından iyi anlamıyorum. Eğer aranızda beni aydınlatacak ve kaygılarımın haklı/haksız olduğu yönünde bilgi verebilecek arkadaşlar varsa ve yazarsa cidden çok sevinirim, teşekkürler.
İşlemcilerde tek tük sorun çıkabiliyor fakat genel olarak anakart taraflı sorunlar var. Önerilerimizde buna dikkat ederek ürün seçiyoruz. Bu bağlamda sorun yaşayacak bir ürün almamış oluyorsunuz.
MSI anakartlarda (özellikle Tomahawk) sıkıntılar daha çok görülebiliyor. İşlemci kaynaklı kronik bir sorun yok. Asus, Gigabyte, ASRock'ın hiçbir anakartında böyle bir kronik sorun görmedim.
Ben o sistemi önermem bu arada.
Ryzen işlemciler sorunlu değil sadece ilk çıktığı zamanlarda bazı RAM'lerde uyum sorunu oluyordu bunlarda gelen BIOS güncellemeleri ile giderildi. Benim bildiğim başka bir sorun yok.
İlk kez masaüstü bilgisayar toplamak cesaret işidir. Bir de parçaları ayrı ayrı alıp kendin toplaman daha da cesaret işidir. Ben kendime R3 sistem kurdum. Aşırı memnunum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım.
İlk kez masaüstü bilgisayar toplamak cesaret işidir. Bir de parçaları ayrı ayrı alıp kendin toplaman daha da cesaret işidir. Ben kendime R3 sistem kurdum. Aşırı memnunum. Hiçbir sorunla karşılaşmadım.