Ryzen işlemciler sorunlu mudur?

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Technopat'ın "Sorular" bölümünde gezerken, insanların bilgisayar ve donanımlarla ilgili birçok sorununda, belirtikleri işlemci AMD Ryzen işlemciydi.

Özellikle 6/12 çekirdek yapılı işlemcilerde; FPS, sistem donması, yavaşlık gibi sorunları varmış.
Bunun AMD'nin Turbo Boost'undan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Diğer bir sorun ise 6/12 çekirdek yapılı Ryzen işlemcilere sahip insanlar, Windows 10'unun 5 çekirdek kullandığı yönde. Buna anlam veremedim daha. Belki ana kartlarının modelinden kaynaklıdır.

Bu sorunlar, Ryzen işlemciler de olan genel sorunlar mıdır?

Benim işlemcim Ryzen 3 3200G,
Çift kanal RAM 3200Mhz 16 GB RAM kullanıyorum.
Sorunum yoktur.

Son düzenleme:
Technopat'ın "Sorular" bölümünde gezerken, insanların bilgisayar ve donanımlarla ilgili birçok sorununda, belirtikleri işlemci AMD Ryzen işlemciydi.

Özellikle 6/12 çekirdek yapılı işlemcilerde; FPS, sistem donması, yavaşlık gibi sorunları varmış.

Diğer bir sorun ise 6/12 çekirdek yapılı Ryzen işlemcilere sahip insanlar, Windows 10'unun 5 çekirdek kullandığı yönde. Buna anlam veremedim daha. Belki ana kartlarının modelinden kaynaklıdır.

Forum'da Intel'den daha çok kullanıldığı için daha çok sorunla karşılaşıyor olabilirsiniz.
Ben de 6/12 işlemci kullanıyorum ama bu sıkıntılarla hiç karşılaşmadım.

Technopat'ın "sorular" bölümünde gezerken, insanların bilgisayar ve donanımlarla ilgili birçok sorununda, belirtikleri işlemci AMD Ryzen işlemciydi.

Ryzen'la sorun yaşamalarının nedeni tek stick RAM kullanmaları, Ryzen'lar aslında 2CPU'nun birleşimi gibi durum böyle olunca da kesinlikle çift kanal RAM kullanmak gerekiyor, tek kanalda 20-25FPS kaybedebiliyorsunuz eğer grafik kartınız güçlüyse. Çift kanal RAM olduktan sonra hiçbir sorun yaşamazsınız.

Sorun yaşanan sistemlerde ya düzgün ayar yapılmıyor ya da düzgün bileşenler alınmamış. Bu işten birazcık anlayanların Ryzen sistemlerinde en ufak pürüz göremezsiniz. FX'ler öyleydi ancak Ryzen'lar kesinlikle öyle değil.

Sorun yaşanan sistemlerde ya düzgün ayar yapılmıyor ya da düzgün bileşenler alınmamış. Bu işten birazcık anlayanların Ryzen sistemlerinde en ufak pürüz göremezsiniz. FX'ler öyleydi ancak Ryzen'lar kesinlikle öyle değil.

Fxlerin ne sıkıntısı vardı ki? Sadece fazla ısınıyorlardı. Tabii bir de 6çekirdek dedikleri CPU'ların aslında 3çekirdek olmasını da saymazsak .d.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı