Ryzen Master ile Overclock Sorunu

shelbysss

Centipat
Öncelikle selamlar. Ben Ryzen Mastderdan CPUmu overclocklayarak hızını 3.7 GHz'ye çıkardım fakat Afterburner değerlerine baktığımda bazen 3.7'ye çıkıyor sabit bir şekilde kalmıyor. Keza aynı şekilde grafik kartımı 1100MHz'ye overclockladım o da 400'den yukarı çıkmıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu bilgi çok yanlış: Overclock yaptım ancak o hızda çalışmıyor. Bir düşünün sürekli o hızda çalışsa mantıksız olmaz mı? Boşta o hızda çalışsa ne yararı olacak ki? OC yapmak işlemcinin çıkacağı maksimum hız bariyerini daha yukarı çekmektir. Gerekirse işlemciniz o hıza çıkar zaten her işlemde çıkmasına gerek yok.

Ayrıca sistem özelliklerinizi belirtin. Bu şekilde zerre yardımcı olamıyoruz ne yazık ki.

Sabit hızda 3.7 ghz değerinde dursa işlemcinizin sıcaklığı tavana vurur zaten. İşlemci üzerine yük binmedikçe saat hızını aşağıya alması daha sağlıklı bir durum.

Ryzen Master'da deneme yapıp, BIOS'ta kalıcı OC yapmanızı öneririm. Hem işlemciniz hem ekran kartınız boşta yüksek frekans değerlerinde çalışmaz, çalışması da gerekmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı