Ryzen Master ile RAM OC sonrası R5 2400G sistem başlamıyor

berkaybodurcan

Decapat
Merhaba arkadaşlar, dün akşam saatlerinde Ryzen Master ile biraz belleklerle oynadım ama X2 olduğunu bilmediğim için 6000 MHz çıkardım galiba 3000 MHz yapıp. Şimdi ise sistem Boot etmiyor, BIOS ekranını göremiyorum. Fanlar dönüyor, CPU'ya güç gidiyor, ekran kartına güç gidiyor; Clear CMOS yaptım, BIOS pilini çıkarıp denedim, hiçbir sonuç alamadım. Yardımcı olacak bir arkadaş var mıdır?

Sistemim:

Ryzen 5 2400G
RX 5500XT
ASUS TUF B450 PLUS GAMING Anakart
4x2 + 4x2 HyperX Predator RAM
James Donkey SSD
450 watt PSU var. Yeni PSU aldım. Yolda, geliyor. 600W 80+ (Boot etmemesinin sebebi PSU olabilir mi?)

Kasamda bir şeylerin yandığını düşünmüyorum çünkü anakartta voltaj koruması var. Öyle düşünüyorum yani ama ne hikmetse Boot edemedi. BIOS pilsiz de denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanka bilgisayar açılıyor basınca Power'a ama hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmiyor. @Hangottom
PC ilk açılışta fanlar hızlı döner bir her şeyi Max'a alır ya 3 4 saniye öyle duruyor sonra Low'a geçiyor sabit bir şekilde çalışıyor dediğin gibi RAM'lerde problem olabilir diyorsun RAM'leri çıkarıyorum komple öyle başlatıyorum zaten farklı çalışıyor o zaman ya da tek tek deniyorum yine de olmuyor. RAM MHz ayarlarını BIOS'tan yaptığımda yeniden başlatınca 3 kere res atıyordu sonra normal ayarlara alarak BIOS'a giriyordu ama şimdi sadece çalışma var çözemedim.

Kanka bilgisayar açılıyor basınca Power'a ama hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmiyor. @Hangottom
PC ilk açılışta fanlar hızlı döner bir her şeyi Max'a alır ya 3 4 saniye öyle duruyor sonra Low'a geçiyor sabit bir şekilde çalışıyor dediğin gibi RAM'lerde problem olabilir diyorsun RAM'leri çıkarıyorum komple öyle başlatıyorum zaten farklı çalışıyor o zaman ya da tek tek deniyorum yine de olmuyor. RAM MHz ayarlarını BIOS'tan yaptığımda yeniden başlatınca 3 kere res atıyordu sonra normal ayarlara alarak BIOS'a giriyordu ama şimdi sadece çalışma var çözemedim.

Hocam farkli bir RAM'le deneyin RAM'lerde buyuk ihtimal sikinti.

Ben de öyle düşünüyorum ne yazık ki yarın tanıdık bir bilgisayarcıya götüreceğim :(
Sorun çözüldü bilgisayarcıya götürdüm tam nedenini öğrenemedim ama 200 TL masraf çıktı RAM'lerde sorun yokmuş , abimle konuşamadım konuşunca sorunu yazacağım herkese iyi forumlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı