Ryzen Oyun Performansı

Berkay54

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcilerin testleri birçok yerde mevcut ve çoğu test yakın gibi. Ryzen nedense benim oyun performansı beklentimi karşılayamadı. Acaba bunun nedeni nedir? Ayrıca Intel'in tek çekirdekte daha iyi olmasının da nedeni nedir, anlatır mısınız?

Hangisi beklentini karşılamadı, absürt karşılaştırmalar yapıyorsunuz.

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi "AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!"

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

8. Dakikadan itibaren testler başlıyor. Aklım karıştı sizin attığınızla ve benim gördüğümle. 1080p de neden böyle ki?

Dostum R7 serisi Ryzen'ler 1700 harici iş odaklı. Oynanan oyun bu performansı etkileyecektir DX12 veya Vulkan API kullanımı bunu etkileyecektir. Tek çekirdek gücü, önemini DX12 ve Vulkan ile birlikte yitirmeye başladı aslında artık havuz sistemi şeklinde çalışıyor işlemci ve ekran kartı hangi birim boşta ise veriyi oraya naklederek CPU ve GPU performansını arttırmayı hedefliyor. Eski DX9 ve DX11 API'lerde ise tek tek her işlemin yerinde yapılması hedefleniyordu bunun sonucunda da tek çekirdeği güçlü olan kazanıyordu. Uzun lafın kısası, bu performans ne beklediğine ve neyden beklediğine bağlı.

1080P'de tam olarak niye geride olduğunu bilemiyorum, uygulamalar tam uyumlu deği hala Ryzen işlemcilerle. Bu ekstrem işlemciyi alanlar 1080P ekran kullanmaz. Bu işlemciler üst seviye kartlar ve render işlemcileri için var. Oyun odaklı R7 serisi işlemcisi R7 1700 modeli.

Donanım Arşivi 4K çözünürlükte Titan X ile test yapmış. Ryzen 1800x, 6900k'yı geçerken 7700k, 2 işlemciyi de geçiyor. Sanırım performans ne için üretildiklerine bağlı.

4K-2K'da 1800X, 6900K modelinden iyi. Bu işlemcilerin temel amacı oyun değil. Aynı şekilde 1700X modeli de 6800K'dan daha iyi. Ryzen 7 modellerinden oyun odaklı işlemci 1700-1700X modeli. 7700K oyunlar da bu işlemcilerin önünde olabilir ama saf güç olarak bu modellerle yarışamaz bile.

8. Dakikadan itibaren testler başlıyor. Aklım karıştı sizin attığınızla ve benim gördüğümle. 1080p de neden böyle ki?

FX 8350'yi neden koymuşlar anlamadım ama o da kafa tutmuş o boyuyla. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı