Ryzen performanslı ayar önerileri

Üst seviye bir ekran kartı kullanmayacağın için bellek ayarları gereksiz olabilir belki ama ilerleyen zamanlarda bi' göz at.

Insider sürüm geliştirici olarak kullanmıyorsanız gerek yok. Stabil sürüm ile kurulum yapmak daha mantıklı. Insider sürüm ben kullanmıyorum, stabil her zaman iyidir. 👍
Ancak sadece işletim sistemi değil, UWP uygulamaları da önizleme sürümlerini alabilir hale geliyor Insider'a katılınca. Ben onu keşfettim. Yeni özellikleri erkenden test edip gerekirse bug'larını raporlamak istediğim için Insider'a katıldım diyebilirim. Fakat Fast Ring'e değil Slow Ring'e katıldım çünkü Fast her hafta büyük güncelleme alıyor. Bunların da kurulması mesela 1909'dan 2004'e geçişte ne kadar zaman geçiyorsa aynen o kadar zaman alıyor. O yüzden Slow Ring'e girdim. Slow'da genelde her hafta değil de her ay güncelleme veriliyor. Ayrıca her hafta büyük güncelleme demek çok daha sık bug'larla veya mavi ekran hatalarıyla karşılaşmak demek. O yüzden Slow bana en mantıklısı gibi geldi.

Ancak sadece işletim sistemi değil, UWP uygulamaları da önizleme sürümlerini alabilir hale geliyor Insider'a katılınca. Ben onu keşfettim. Yeni özellikleri erkenden test edip gerekirse bug'larını raporlamak istediğim için Insider'a katıldım diyebilirim. Fakat Fast Ring'e değil Slow Ring'e katıldım çünkü Fast her hafta büyük güncelleme alıyor. Bunların da kurulması mesela 1909'dan 2004'e geçişte ne kadar zaman geçiyorsa aynen o kadar zaman alıyor. O yüzden Slow Ring'e girdim. Slow'da genelde her hafta değil de her ay güncelleme veriliyor. Ayrıca her hafta büyük güncelleme demek çok daha sık bug'larla veya mavi ekran hatalarıyla karşılaşmak demek. O yüzden Slow bana en mantıklısı gibi geldi.
İçeriği hakkında bilginiz mevcut. Ben uzun uzadıya yazıp kafanızı karıştırmamak için kısaca söylemiştim. En doğru kararı verebilecek bilginiz mevcut. Bug konusunda kesinlikle katılıyorum size. Slow Ring'de bug çok nadir denk geliyor. Slow Ring olarak kullanmayı bende seviyorum. 😉 Şu sıralar yazlıkta kalıp mecburi eski laptop kullansam da gönlüm güncel ve yenilikci yapılardan yana.

İçeriği hakkında bilginiz mevcut. Ben uzun uzadıya yazıp kafanızı karıştırmamak için kısaca söylemiştim. En doğru kararı verebilecek bilginiz mevcut. Bug konusunda kesinlikle katılıyorum size. Slow Ring'de bug çok nadir denk geliyor. Slow Ring olarak kullanmayı bende seviyorum. 😉 Şu sıralar yazlıkta kalıp mecburi eski laptop kullansam da gönlüm güncel ve yenilikçi yapılardan yana.
Yine de hiç tecrübesi olmayan birisi geçmemeli. Benim az çok bir tecrübem olduğu için Slow Ring'e geçtim. Formattan sonra da geçeceğim. :)
Fakat formatı ilk etapta Windows 10 Pro 2004 19041.264 64 Bit ile atacağım. Sonra Insider'a tekrar katılıp önizleme sürümlerini almaya başlayacağım.
Bakalım, daha sadece aldığım termal macun geldi. Diğer bileşenlerin gelmesini bekliyorum. Haftaya birlikte göreceğiz. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı