RYZEN R5 2600 ve GTX 1050 Ti sistem darboğaz sorunu

hnll

Decapat
Yer
ŞANLIURFA
Daha fazla  
Meslek
ÖĞRETMEN
2 gün önce KD indiriminden faydalanarak ileriye dönük RYZEN R5 2600 ile ASUS B350M-K aldım.
Özellikle BATTLEFİELD 1 oynarken G4560'ın gücünün yetemediği için en güncel işlemciyi aldım. Sorunlarım;
  1. İşlemci inanılmaz ısınıyor: CPU-Z ile işlemciye tam yük bindirdiğimde CORE TEMP'te sıcaklığı 82, AIDA64 programında ise sıcaklığın maksimum 78 dereceye ulaştığını; işlemci boşta iken de sıcaklığın 45 derece olduğunu gördüm. Acaba, EVEREST RAMPAGE GLORY G01 kasadan dolayı mı hava akışı sağlanmayıp ısınıyor? Yoksa eski kasam olan XIGMATEK PRAXIS 1801 XCP 500W MidT ATX SİYAH kasaya dönmem daha mı sağlıklı olur? Şu anda kasada 3 adet fan takılı ve içerisi ortalama 35 derece En büyük sorunum işlemcinin ısınması. Hava akış olayını pek anlamadığımdan sizlerin değerli yorumlarını bekliyorum.
  2. Battlefield 1 multiplayer ile ilgili yaptığım testlerde özellikle orta -low ayarlarda pek değişen bir şeyin olmadığını fark ettim. Konuyla ilgili video çekip Youtube'a koydum. Linki;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sağlıklı bir test olması için her ayar denenirken oyun kapatılıp açıldı.
Bilmediğimden bilen üstatlarımızın yorumu bekliyorum, neler yapılabilir bu sisteme?
  • AMD RYZEN 5 2600
  • ASUS EXPENDATİON 1050Tİ 4GB OC
  • SAMSUNG 850 EVO 120 GB SSD
  • 500W 80PLUS PSU
  • ASUS B350M-K ANAKART
  • 16 GB (2*8) HYPER X FURY 2133MHZ DUAL RAM
  • KASALAR; XIGMATEK PRAXIS 1801 XCP 500W
  • EVEREST RAMPAGE GLORY G01 GAMİNG
1.Sorunum hakkında:
Öncelikle işlemciyi aldığım gibi hiçbir ayar yapmadan çalıştırdım. windows 10 arayüzü ve diğer programların arayüzünde işlemci hızımın sürekli artarak değiştiğini ve 3,7 ghz bandında dolaştığını görünce AMD RYZEN MASTER isimli programı kurdum ve manuel moda alarak işlemcimi 3,4 ghz de sabitledim. daha sonra yaptığım stres testlerinde; CPU TEMP'te sıcaklık 69 , AIDA64'te sıcaklığın 58 derece olduğunu gördüm. Umarım benimle aynı sorunu yaşayanlara bir çözüm önerisi olarak kalır.
Nasıl olur bilmiyorum ama kendiliğinden oc yapılmış halde mi geliyor bu CPU? anlam veremedim açıkcası.
2.Sorunum hala devam etmekte yapılabilecek çözüm önerilerinizi beklemekteyim.
Yardım edebilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:
Merhaba ayni işlemcide, benzer bir sorunu uyumsuz Corsair 3000 MHz 8 GB ram 2133 den 2733 MHz ye cikarttigimda işlemci boşta 2.9 GHz ve üstü çalışıyordu.Sonra uyumlu ramlerle değiştirdim.islemci boşta 1.4 GHz bandında ve 27 derece de çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı