Ryzen R5 7600 için tek kanal RAM kullanmak nasıl performans verir

Bütçe
30k

furkanb

Megapat
Makaleler
1
Yer
Edirne
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Arkadaşlar selam;

1684823670337.png

Sisteme buradan bakabilirsiniz

Görmüş olduğunuz sisteme kendi eklemelerimi yaptım. Elimde olmayan sebeplerden ötürü tek kanal RAM eklemek zorunda kaldım.
(Gece yorgunluğu + (adata xpg lancer rgb 32gb (2x16gb) ddr5 5600 mhz cl36 ram (ax5u5600c3616g-dclarbk) tam alırken RAM'in stoku bitti. )
32 GB RAM'i hem ilerisi hem de kullanacağım yazılımlardan ve oyunlardan dolayı bu şekilde seçtim.
Sorum şu bu siparişi RAM'i çift kanal olacak şekilde iptal edersem bir daha bulamayabilirim.
Sizce bu şekilde tek kanal olarak mı kalsın ve performansı ne olur, yoksa performans farkı için çift kanal RAM'e geçiş yapmak mantıklı bir seçim olur mu performans farkı ne olur?

Oyun oynayacağım, yapay zekâ uygulamalarını deneyeceğim, video düzenleme yapacağım ve kodlama için kullanacağım...

Görüşlerinizi bekliyorum.

3060 Ekran Kartına Ryzen 7600 Gerek var mı? Ryzen 5600 Yeter Eğer ki sadece oyun için alıyorsanız İşlemci anakartından artacak parayı monitöre yatırmanızı tavsiye ederim.

3060 ekran kartına Ryzen 7600 gerek var mı? Ryzen 5600 yeter eğer ki sadece oyun için alıyorsanız işlemci anakartından artacak parayı monitöre yatırmanızı tavsiye ederim.

Işlemciyi aslında platform için aldım. Geleceğe yatırım amaçlı geliştirebilmek için.

Sadece RAM'e biraz kafayı taktım.
Performans düşüşü ne kadar olur?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı