Ryzen R7 2700 Overclock Yapmak

Regionella

Megapat
Daha fazla  
Merhaba dostlar.

Bu işlemcime OC yapmak istiyorum. Bu zamana kadar hiç OC yapmadım. Dikkat etmem gerken ve okumamı izlememi tavsiye ettiğiniz bir yer var mı?

Bu işlemciye sahip olup OC yapan var mı?

Anakartım MSI X470 Gaming Pro Carbon, Ram GSkill 3200 MHZ 16 GB, Ekran kartı GTX 1080, Soğutucu CM MasterLiquid ML240L, PSU Aerocool KCAS 750W 80+ Gold.

Son düzenleme:
Bios' dan tek tuşla oc yapabilirsin.Anakartın yeni nesil sana en iyi oc değerini sunacaktır. Msi ' da game boost tuşu olması lazım. Anakart logosu geldiğinde ''delete'' tuşuna basarak bios' a ulaşabilirsin. Benim bildiğim sol üst köşede game boost ve xmp oluyor. Game boost' u ''on'' yaparak istediğin değere ulaşabilirsin. Eğer manuel olarak oc yapmak istiyorsan soğutucun yeterli , psu yu göz önünde bulundur. OC yaptığında voltaj ihtiyacı yükselecektir. Neden oc yapmak istiyorsun? Bunu da sormamak olmaz.

Bu çok önemli bir konu dikkat etmelisin çok fazla yükseltirsen soğutucu yetişmeyebilir.Aşırı ısınma olabilir ihityacın kadar yapmalısın.

Bios' dan tek tuşla oc yapabilirsin.Anakartın yeni nesil sana en iyi oc değerini sunacaktır. Msi ' da game boost tuşu olması lazım. Anakart logosu geldiğinde ''delete'' tuşuna basarak bios' a ulaşabilirsin. Benim bildiğim sol üst köşede game boost ve xmp oluyor. Game boost' u ''on'' yaparak istediğin değere ulaşabilirsin. Eğer manuel olarak oc yapmak istiyorsan soğutucun yeterli , psu yu göz önünde bulundur. OC yaptığında voltaj ihtiyacı yükselecektir. Neden oc yapmak istiyorsun? Bunu da sormamak olmaz.

Teşekkürler. Hocam Gameboost yaptığımda 3.65'e ayarlıyor. XMP açık, 3200MHZ'de kullanıyorum Ramleri. Alabileceğim en yüksek FPS'yi almak istiyorum oyunlarda.
Bu çok önemli bir konu dikkat etmelisin çok fazla yükseltirsen soğutucu yetişmeyebilir.Aşırı ısınma olabilir ihityacın kadar yapmalısın.

4.1 GHZ'ye çekebilirim belki diye düşünüyorum. Bu değerlerde stabillik yakalayan olmuş. 4.2 ile de olmuş ama uğraştırıyormuş biraz.
4.0 GHZ'ye kadar çıkarmayı başarabildim arkadaşlar. Bunun üzerine çıktığımda stress testlerinde 80 dereceleri geçti. Oyunlarda muhtemelen 70 dereceyi bile bulmazdı ama yine de garanti olsun diye 4.0 GHZ'de tuttum.
Ekran kartını da MSI Afterburner ile OC yaptım. İşlemci 50-56 derece civarı, ekran kartı da 63-73 derece civarı sıcaklıklarda seyrediyor. Sizce nasıl?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı