Ryzen serisi işlemciler çok mu ısınıyor?

Kullanıyorum ve her hangi bir sıkıntı yok. Kısacası ısınmıyor. (İşlemci ile gelen stok fanı kullanıyorum).

ASUS ve MSI anakartların videolarını izledim, basit görünüyor aslında ama Gigabyte bulamadım. Mantık aynı mı? Genelde BIOS'u karışık diye okudum hep.

1600 ve 3600 kullandım. Şuanda da 3600 var, stok soğutucusunun yetersiz olduğunu düşünüyorum. Undervolt yapmama rağmen.

Bahsettiğiniz ısınma sorunu genelde R5 3600'de yaşanıyor. Stok soğutucusu bazı durumlarda yetersiz geldiği için. R5 3600X'in soğutucusu daha iyi, Wraith Spire var. Sorun yaşamazsınız kasanızın hava akışı iyiyse.

@Halit57 mantık aynı burada kullananlar da vardır. Kolay bir işlem. Anlamadığınız takıldığınız yerlerde konu açabilir beni etiketleyebilirsiniz. Fiyatı bütçenize göreyse gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Ben o.c yapmıcam arkadaşlar bide bu Ram konusunda çok kararsızım. CL19 3600 MHZ mı yoksa CL16 3200 MHZ almalıyım.

ryzen 5 5600x kullaniyorum ısınmıyo amd işlemciyi isitanlar genelde onu % 100de saatlerce kullaniyo yeterince iyi sogutan kasalara sahip degiller rgb aşkına önu kapali cam kasalar kullaniyolar..resimde paylastim an olarak bakabilirsin arka bolumde oyunda açık..stok fanlı bu arada tavsiyem 3600x 2500tl e alana kadar 500 daha ekle 5600x al bu tavsiyeme dua bile edersin....

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…