Ryzen serisi işlemciler çok mu ısınıyor?

Arkadaşlar 3600 X alacağım ama bir türlü cesaret edip alamadım. Çok fazla şikayet okudum ve voltaj düşürenler ayar yapanlar BIOS'dan falan.
Ben alıp direkt kullanmak istiyorum ayarlardan anlamam. Kasam Cool Master HAF 912 Advanced ve genel olarak soğutması başarılı. Stock
Soğutucu ile kullanacağım ama çok sorun olacaksa maksimum 200 TL soğutucu için para ayırabilirim. Son zamanlarda bu işlemciden alıp da sorun yaşayan var mı?
Genelde sorun yaşayanlar 8 ay 1 sene önce konu açanlar. Yani sistem güncellendi mi şu an sorun var mı? Vatan PC'ye anakart sordum mesela BIOS'lar artık yeni gelen kartlarda güncellenip geldiğini söylediler AMD 3000 serisi için. Diğer ısınma sorunu da düzelmiş midir yoksa Voltaj gibi ayarları bizim mi yapmamız gerekir?
Kullanıyorum ve her hangi bir sıkıntı yok. Kısacası ısınmıyor. (İşlemci ile gelen stok fanı kullanıyorum).

Voltaj ayarı ısıyı azaltıp tam hız için yapıyorlar. Gayet basit bir işlem.
AMD işlemcileri öneririm. Stok soğutucu sizin için yeterli olacaktır. Eğer fazla ısınırsa(sanmıyorum) konu açarsınız biz de ayarları yapmanıza yardımcı oluruz.

ASUS ve MSI anakartların videolarını izledim, basit görünüyor aslında ama Gigabyte bulamadım. Mantık aynı mı? Genelde BIOS'u karışık diye okudum hep.

1600 ve 3600 kullandım. Şuanda da 3600 var, stok soğutucusunun yetersiz olduğunu düşünüyorum. Undervolt yapmama rağmen.

Bahsettiğiniz ısınma sorunu genelde R5 3600'de yaşanıyor. Stok soğutucusu bazı durumlarda yetersiz geldiği için. R5 3600X'in soğutucusu daha iyi, Wraith Spire var. Sorun yaşamazsınız kasanızın hava akışı iyiyse.

ryzen 5 5600x kullaniyorum ısınmıyo amd işlemciyi isitanlar genelde onu % 100de saatlerce kullaniyo yeterince iyi sogutan kasalara sahip degiller rgb aşkına önu kapali cam kasalar kullaniyolar..resimde paylastim an olarak bakabilirsin arka bolumde oyunda açık..stok fanlı bu arada tavsiyem 3600x 2500tl e alana kadar 500 daha ekle 5600x al bu tavsiyeme dua bile edersin....

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı