Ryzen Sistemde İşlemci Fan Çıkmıyor

Makaleler
2
Yer
Kocaeli izmit
Daha fazla  
Meslek
Hemşirelik
İyi akşamlar Ryzen 5 2600x aldım yeni, fakat eski 1500x’i sökemiyorum fan vidalarını çıkardım geriye doğru tık sesleri çıktı ama fan çıkmıyor yapışmış olabilir. Macundan ama zarar vermekten korktuğum için zorlamakta istemiyorum yardım lazım var mı tecrübeli birileri?
İyi akşamlar Ryzen 5 2600x aldım yeni, fakat eski 1500x’i sökemiyorum fan vidalarını çıkardım geriye doğru tık sesleri çıktı ama fan çıkmıyor yapışmış olabilir. Macundan ama zarar vermekten korktuğum için zorlamakta istemiyorum yardım lazım var mı tecrübeli birileri?
Arkadaşlar işlemciyle beraber çıktı fan, pinlerinde her hangi bir sorun yok. Yeni işlemcimi de taktım sorunsuz çalışmakta. Ama ayıramıyorum şuan işlemciyi fandan. Çok kötü yapışmış. Fön makinası denedim fan bloğu ateş gibi oluyor ama ayrılmıyor malesef, bıçakla falan arasına girmeye denedim oda olmuyor bir tecrübesi ya da bilgisi olan var mıdır? Son durum bu:

Dosya Ekleri

• IMG_2551-min.jpeg
    IMG_2551-min.jpeg
    778,1 KB · Görüntüleme: 186
Son düzenleme:
Bilgisayarı resimdeki işlemciyle çalıştırın. Stress testi yapın. Bir süre devam etsin. Sonra aniden stress testini sonlandırıp bilgisayarı kapatın. Güç kablolarını çıkardıktan sonra tekrar sökmeyi deneyin.

Aynı sorun ben yaşadım işlemcim 1500X soğutucuda kendi soğutucusu. Ben fön makinasıyla ısıttım. Isındıktan sonra gevşeyince salıyor ama dikkatli ısıtman lazım. Galiba termal macundan kaynaklanıyo ben değiştirdim. Ondan sonra 3 ay sonra tekrar söktüğümde kolay çıkmıştı. Az kalsın zorlarken soketi bozucaktım.

Isıyı tam termal macuna üfleyerek çözmüştüm. @GodMode olabilir ama fön makinasıyla denemiş bu sefer soğutucu çalışmadığı için stres testine göre daha fazla ısınır. Ama sakat iş bende baya uğraşmıştım o gün.

Beyler çok sağolun ilgilendiğiniz için, abim meyve bıçağını işlemcinin kenarından kanıttırarak çok kısa sürede çıkarttı. Şaşırdım.😂 İlginiz için teşekkür ederim. Sanırım orjinal termal macun dandikliğinden kaynaklanıyor.

Bir dahakine yine çıkmazsa katanayla deneyin :) Hocam işlemciye zarar gelmemiştir inşaallah.
GÜldürdün gece gece 😂😂. Yok zarar gelmemiştir pinlerinde hiç bir sılıntı olmadı diye düşünüyorum. Biz üst kısmından işlem yaptık. ☺️

Arkadaşlar konu hortlatmak gibi olmasın ama düşüncelerimi yazmak istiyorum. İlk bilgisayarımda tek çekirdek AMD bir işlemci vardı( modeli neydi hatırlamıyorum) söke taka zaten bilgisayarı ve donanımı onda öğrendim. 2-3 günde bir sökerdim hep soğutucuya işlemci yapışık gelirdi. Ancak dert etmezdim öyle geleceğini bildiğim için soğutucuyu dik çekerdim pinler zarar görmezdi. Şimdi Fx6300 sahibiyim bu sorun ve kule soğutucunun arka ayağı kasanın üstüne dayandığı ve ulaşılması epey zor bir yerde olduğundan sökmek isterseniz işlemciyi mutlaka yerinden söküyor ve siz soğutucuyu dik bir şekilde alamadğınız için çapraz kalıyor ve birkaç pin mutlaka yamuluyor. Eğer eliniz cerrah hassasiyetinde değilse(abartmıyorum gerçekten çok hassas pinler ve 2. hatayı kabul etmeyip kırılıyor) düzeltmeniz çok zor. Hele ki pinleri kırarsanız GND pinleri değilseler görüntü almanız çok zor. Dün kasayı taşırken soğutucunun yerinde oynaması ve sonrasında olanlar yüzünden işlemci çöp oldu. Hadi FX serisi ve daha öncesi neyse ama hala Ryzen'de de aynı sorun devam ediyorsa ben bu AMD'ye nasıl güvenecem ya? FX6300 çöp oldu bu sorun yüzünden arkadaş kenarlardan İntel gibi tutsa hiç problem yok ama hele de kule tipi imzamdaki soğutucu varsa kasayı sağa sola taşırken en ufak şeyde işlemciyi yerinden söküyor. Arkadaş da söktü pinleri düzeltemedi o yüzden işlemci şimdi çöp. Gerçekten AMD alırken 2 kere düşüneceğim artık. İnternette kısa bir araştırma yaptım Ryzen 2700'de birinin başına gelmiş aynı olay belki internete düşmeyen yüzlercesi. Durduk yere 250 TL zarara girdik bir de 2700 gibi 2000 liralık işlemcide böyle bir olayı yaşamak gerçekten çok trrajikomik.

Konuyu bende hortlatmak istiyorum. Aynı şekilde işlemciyi söktüm ve fandan ayırdım ama tekrar taktıktan sonra her şey çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor sorun ne olabilir?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı