Ryzen Sistemde İşlemci Fan Çıkmıyor

Konuyu bende hortlatmak istiyorum. Aynı şekilde işlemciyi söktüm ve fandan ayırdım ama tekrar taktıktan sonra her şey çalışıyor ancak monitöre görüntü gelmiyor sorun ne olabilir?
Basit bir öneri ama işlemciniz Ryzen apu değilse onboard görüntü alamazsınız hocam.

Yeni kalktığım için mi bilmiyorum ama anlamadım dediğinizi :)
Yani şöyle hocam. Ryzen işlemciler içlerinde entegre grafik barındırmazlar. Apu serileri hariç tabii. Bu yüzden mutlaka harici ekran kartı takmanız gerekir yani anakart üzerindeki görüntü çıkışlarından görüntü alamazsınız.

Dediğiniz şeyi biliyorum ama ben onunla alakalı bir şey yazmadım. Ekran kartım var onun üzerinden görüntü almaya çalışıyorum ama yine olmuyor.

Dediğiniz şeyi biliyorum ama ben onunla alakalı bir şey yazmadım. Ekran kartım var onun üzerinden görüntü almaya çalışıyorum ama yine olmuyor.
Anladım hocam, sadece basit bir öneriydi. Anakartınızın üzerinde buzzer dediğimiz küçük uyarı hoparlörü mevcut mu? Mevcutsa herhangi bir uyarı sesi yapıyor mu?

A320M-DGS Anakart var. Buzzer var mı bilmiyorum ancak uyarı sesi falan gelmiyor.
Anakartınızın üzerinde dahili buzzer yok gördüğüm kadarıyla, zaten olsaydı bu zamana kadar öğrenirdiniz. Bu gibi durumlarda çok işe yarıyor.
Neyse anakart üzerinde sadece işlemciyi mi söktünüz yoksa anakartı komple mi söktünüz? Tüm bileşenler ve güç kabloları yerlerinde mi?

Tüm kablolar yerinde. İşlemciyi sökmeye çalışırken işlemci fanı da beraber çıktı. Biraz sert çıktığı için anakarta zarar vermiş olabilir mi?

Tüm kablolar yerinde. İşlemciyi sökmeye çalışırken işlemci fanı da beraber çıktı. Biraz sert çıktığı için anakarta zarar vermiş olabilir mi?
Anakarta zarar verdiğini sanmıyorum ama pinleri yamulmuş ve farketmeden o şekilde oturtmuş olabilir misiniz? O şekilde biraz zorlanır zaten ayrıca öyle bir durumda bazen işlemci oturmuyor yerine çapraz kalıyor siz de aldanıyorsunuz oturttum zannedip soğutucuyu falan takıp bakıyorsunuz ki görüntü yok. Bence dikkatli olmak kaydıyla tekrar soğutucuyu bir sökün bakalım. Tahminimce mutlaka bir terslik var orada.

Normalde bilgisayar abimde yani Ankara'daydı pazartesi günü kargo ile teslim alıp sorunu halletmeye çalışacağım umarım hallolur. Denedikten sonra geri dönüş yaparım.
Anakarta zarar verdiğini sanmıyorum ama pinleri yamulmuş ve farketmeden o şekilde oturtmuş olabilir misiniz? O şekilde biraz zorlanır zaten ayrıca öyle bir durumda bazen işlemci oturmuyor yerine çapraz kalıyor siz de aldanıyorsunuz oturttum zannedip soğutucuyu falan takıp bakıyorsunuz ki görüntü yok. Bence dikkatli olmak kaydıyla tekrar soğutucuyu bir sökün bakalım. Tahminimce mutlaka bir terslik var orada.
Hocam PC elime geçti fanı çıkardım işlemci doğru takılmıştı ama yine de çıkarıp tekrar doğru bir şekilde taktım. İşlemci fanını da taktım sonrasında güç tuşuna basıyorum bütün bileşenler sorunsuz çalışıyor gibi yani fanların hepsi dönüyor. Ama monitöre görüntü gelmiyor ''No Signal Detected'' yazısı çıkıyor. Monitörde sıkıntı olduğunu düşünüp PS4'te denedim monitörde sıkıntı yok. Ekran kartında sıkıntı olabilir diye başka ekran kartıyla denedim yine aynı sorun. Ram slotunu değiştirdim sonuç malesef yine aynı ne yapmam gerekir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı