Ryzen sisteme GDDR3 ekran kartı takılır mı?

HAMEL

Kilopat
Katılım
17 Eylül 2016
Mesajlar
122
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sapphire R7 250 GDDR3 ekran kartım var. 2000 TL bütçem olduğu için idarelik ekran kartı olmayan bir sistem toplayacağım. Ryzen 5 2400G'ye uygun bir anakarta GDDR3 ekran kartı takmam mümkün müdür?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Takılır, anakartın RAM standardı ile bir ilgisi yok.
R7 240 bu sisteme takılmamalı. Dahili GPU oldukça güçlü.
Takılır, anakartın RAM standardı ile bir ilgisi yok.
R7 240 bu sisteme takılmamalı. Dahili GPU oldukça güçlü.
 
Çözüm
Çalışır ama dahili GPU, R7 250'den neredeyse iki kat daha güçlü. Takmaya gerek yok.
 
Elinizde tasarruf sağlayacak başka parçalar var mı? Çünkü tahminimce 8GB bir sistem toplayacaksınız. Dahili VEGA 11 bu belleğin 2GB'lik kısmını alacak. Windows da 1,5 GB kenarıda tutuyor. 3,5-4,5 GB'lik bir kısım size kullanıma kalıyor. Bu da oyunlarda RAM kaynaklı dar boğaza neden olabilir. Mümkün mertebe dual RAM olarak 2x8 kullanmak en iyisi olacaktır. Ama bütçe kısıtlı diyorsanız Mevcut bazı bileşenlerinizi kullanma ya da eski bileşenlerinizi satarak bütçeyi yükseltmeyi denemelisiniz. 2000 lira bütçeye anakart+işlemci+ 8GB RAM zor sığıyor. Kasa, PSU, HDD var sanırım elinizde?
 
elimde kasa psu var ancak bunlar yaklaşık 11 yıllık baya kötü durumdalar,ekran kartı takmadan RYZEN 2200G alıp ram e ağırlık versem sizce nasıl olur ?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı