Ryzen sistemi yeniden başlatmayınca FPS düşüyor

sanane9889

Kilopat
Herkese merhaba,

geçen hafta kendime bir sistem topladım ancak bilgisayar belli bir süre açık kaldığında oyun açarsam düşük FPS vermeye başlıyor. Bilgisayarı yeniden başlatırsam sorun düzeliyor. Windows 10'larda hızlı başlatma seçeneği varmış onu kapatmayı denedim ama bir işe yaramadı. Sizce sorunun nedeni ne olabilir?

Sistem özellikleri:

CPU: AMD Ryzen 5 1500X 3.50 Ghz 16MB AM4 14nm
GPU: Asus Radeon RX580 Dual OC 8GB GDDR5 256 Bit
RAM: Kingston 8GB HyperX Predator Black 3000mhz CL15 DDR4 Ram
MOBO: Gigabyte AB350 Gaming 3 2133mhz-3200mhz(OC) AM4 ATX
SSD: Adata 240GB SU650
Kasa: Sharkoon Pure Steel RGB
PSU: Sharkoon 750W WPC Series 80+ Bronze

Son düzenleyen: Moderatör:
Cmd'ye gir ve satıra slmgr /xpr yaz oradan öğrenebilirsin.
gtgtgtg1.PNG

BIOS için: Arama yerine dxdiag yazıp çıkan pencerede BIOS sürümü yer almakta. Mesela benim BIOS sürümüm 1.70 anakart üreticimin sitesine girince de sürüm olarak 1.70 olarak gözükmekte yani güncel. Bir kontrol et.
123.PNG

Cmd'ye gir ve satıra slmgr /xpr yaz oradan öğrenebilirsin. Eki Görüntüle 352953

BIOS için: Arama yerine dxdiag yazıp çıkan pencerede BIOS sürümü yer almakta. Mesela benim BIOS sürümüm 1.70 anakart üreticimin sitesine girince de sürüm olarak 1.70 olarak gözükmekte yani güncel. Bir kontrol et.Eki Görüntüle 352955
slmgr /xpr de, Windows bildirim modunda yazıyor; BIOS'ta F32d. Ama bunlarla ne yapacağım?
Bu arada MSI Afterburner indirdim ve bu kasma olaylarıyla karşılaşırken GPU kullanımının kısa süreli %0'lara düştüğünü gördüm, tahminim sebebi bu. Kasmadığı zamanlar GPU kullanımında böyle bir düşüş olmuyor ve FPS düşüşlerinden kurtulmamı sağlayan tek çare ya bilgisayarı yeniden başlatmak ya da kapatıp açmak. Sizce sorunum ne olabilir ve nasıl düzeltirim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı